Při nehodě tří aut na silnici I/33 před Náchodem hasiči odstraňovali z vozovky...

Při nehodě tří aut na silnici I/33 před Náchodem hasiči odstraňovali z vozovky rozlitý elektrolyt a rozsypanou mouku (30. 1. 2020). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Řidič nechtěl čekat v koloně, při otáčení naboural další dvě auta

  • 107
Nehodu tří aut zavinil u Náchoda řidič BMW, jemuž se nechtělo čekat v koloně před městem. Auto začal otáčet a v protisměru se srazil postupně s dvěma dalšími vozy. Hasiči a silničáři navíc museli po nehodě ze silnice uklízet rozsypanou mouku a elektrolyt.

Nehoda se stala ve čtvrtek před třetí hodinou odpoledne na hlavním tahu I/33 do Polska před Náchodem u odbočky na Vysokov. 

„Řidič vozidla značky BMW jel ze směru z České Skalice do Náchoda. Na horizontu kopce u odbočky na obec Vysokov přijel do kolony, která stála. Rozhodl se proto otočit v místě křižovatky a jet zpět směrem na Českou Skalici,“ popsala mluvčí hradecké policie Eliška Majerová.

Když se však řidič otáčel, patrně přehlédl, že se od Náchoda blíží dodávka. Auta se srazila, dodávka skončila na boku a BMW narazilo po smyku do jiného BMW, v němž cizinec přijíždějící od České Skalice odbočoval na Vysokov.

Při nehodě utrpěli zranění tři lidé, záchranáři je přepravili do náchodské nemocnice. Škoda předběžně činí 335 tisíc korun.

Nehodu vyšetřují náchodští dopravní policisté. Technickou závadu, která by mohla nehodu způsobit, na místě nezjistili. Alkohol nikdo z řidičů podle provedených dechových zkoušek nepil.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují. Zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, ale museli také uklidit silnici.

Dodávka totiž převážela baterie a uniklo malé množství elektrolytu. Hasiči ho zlikvidovali, k ohrožení životního prostředí nedošlo.

Z dalšího havarovaného auta se rozsypala převážená mouka, která se v celé křižovatce rozsypala. Velitel zásahu proto přivolal na pomoci i silničáře, vozovku museli nakonec opláchnout.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz