Ptejte se kuchařky Kamily Rundusové
Konec rozhovoru
Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 29. července 2015 do 10:00
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, sleduju tě už dlouho na Facebooku a úplně chápu tvoje zapálení do vaření a Asie :) Sama strašně ráda vařím a vietnamská kuchyně je moje nejoblíbenější! Nemáš nějaký ultimátní recept na rychlé vietnamské jídlo, které není tak profláklé a zároveň nevyžaduje návštěvu Sapy? :) Běžné věci doma mám a vietnamské bylinky pěstuju v truhlíku.
Jinak přeju hodně štěstí, ať se Ti stále daří!
Lucie
Kamila Rundusová:
Ahoj Lucie,
věc se má tak, že se mi ted v hlavě narojila spousta receptů, z nichž každý má alespoň nějakou "Sapa" položku. Netuším, co máš doma v kredenci a co ne :-) Já před vařením každého vietnamského jídla navštěvuji Sapu, obchod s asijskými potravinami ve Francouzské či Zlatnické
29.7.2015 9:47
OTÁZKA:
Zdravím!!! Jenom mě zajímá, jak by hodnotil Asijský turista "českou" asijskou kuchyni, je rozdíl diametrální??? Hodně štěstí a dobrou chuť !
Eva Krausová
Kamila Rundusová:
Dobrý den,
myslím, že většina asijských turistů, která by navštívila naše asijská, by byla hodně zklamána. Bohužel jídlo, na které narazíte v našich pražských "vietnamských" a "thajských" restauracích, nemá s originály moc společného. Najde se pár vyjímek, ale to je většinou v Sapě. Tam mají restaurace alespoň trochu úroveň co se kvality jídla týče
29.7.2015 9:49
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, gratuluju k tak krásné profesi a stylu, kterým ji děláš. Mám na tebe několik otázek:
jaké je tvé nejoblíbenější koření?
jaká je nejoblíbenější chuťová kombinace?
co nejzajímavějšího jsi ochutnala?
máš nějaký kuchařský vzor?
kdybys nebyla kuchařkou, tak čím?
Moc děkuji za odpovědi a přeji mnoho štěstí a zajímavých kulinářských zkušeností
Lucie
Kamila Rundusová:
Ahoj Lucie,
moje nejoblíbenější koření bude skořice, citronová tráva a z bylinek pak koriandr.
Moje chuťová kombinace sladko-kyselá pikantní.
Nejzajímavějšího jsem ochutnala asi kachní embryo.
Kuchařských vzorů bude víc. Jeden z nich je určitě David Chang.
Kdybych nebyla kuchařkou? Nic takového neexistuje. Nic mě nenapadá. Byla bych kuchařkou :-)
Hezký den!
29.7.2015 9:52
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, doporučíš prosím opravdovou thajskou restauraci/bistro v Praze? Např. nějaký podnik, kde dělají Tom Yum jako v Thajsku (tj. ne obarvený vývar se žampiony a půlkou rajčete)?
Tomáš
Kamila Rundusová:
Ahoj,
až nějakou najdete, dejte vědět :-)))))
Za mě asi Lemon Leaf. Ale taky to není 100%.
29.7.2015 9:53
OTÁZKA:
Ahoj Kamu. Dlouho te sleduji a fandim. Je fajn videt cloveka, ktery si jde za svym, vasen je jeho hnacim motorem a dela to, protoze ho to bavi. Moje otazka je, zda by si nekdy vyzkousela uvarit a sdilet recept i na jinou kuchyni nez asijskou. Ja mam moc rada surinamskou nebo indoneskou :)
Marketa
Kamila Rundusová:
Ahoj,
vždycky sdílím recepty, které jsou zrovna aktuální a které si vozím z cest. Takže až budu v Indonésii, tak určitě budou indonészké :) Když mrkneš na www.kamurka.cz, receptů je tam mraky nejen asijských
29.7.2015 9:54
OTÁZKA:
Zdravím! Doporučila bys mi prosím nějakou kuchařku vietnamské kuchyně? Může být v angličtině samozřejmě :) Díky.
Lucka
Kamila Rundusová:
Ahoj.
Nedávno vyšla moc hezká kuchařka v českém překladu od Uyen Luu - Pravá vietnamská kuchyně.
Stojí za koupi!
29.7.2015 9:55
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, myslíš že absolvent oboru cukráře může získat dobrou práci v restauraci v Praze. Nevěděla by jsi o nějakém.
Martin
Kamila Rundusová:
Ahoj,
nejlepší rada? Nebát se, vzít své CV a nadšení a oběhnout všechna místa, která tě lákají. Být trochu drzý a jít se prostě na férovku zeptat. Za to nic nedáš! Zkus hotely i menší restaurace.
29.7.2015 9:57
OTÁZKA:
Teď na mě vyskočilo na facebooku , že jsi teď na iDnes a i když vím, že mě zabiješ , musím ti sem napsat. že tě milujeme , fandíme a podporujeme to víš, ale nikdo ani netuší jak moc těžké je žít s takovým šílencem jako jsi ty ♥ Jsme na tebe moc pyšný a zůstaň taková jaká jsi Kamilko!
Romana Rundusová
Kamila Rundusová:
No ty jsi moje maminka viď, ty se nezapřeš. Miluju tě!!!
29.7.2015 9:57
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, a co třeba amerika, mexiko a jejich kuchyně? Láká Tě. Jinak díky moc za včerejší kurz, byl dokonalý :)
Michal
Kamila Rundusová:
Ahoj Michale,
jasně že jo, baví mě objevovat a zkoušet všechno nové. Mexiko a Jižní Amerika je na seznamu. Veliká cesta ochutnávání přede mnou. Těším se na to a díky za včerejší účast. Bylo to skvělý!
29.7.2015 9:58
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, ráda bych se zeptala, kam bys doporučila v Praze zajít pro kvalitní ryby či mořské plody. Díky!
Ellen Frodlová
Kamila Rundusová:
Ahoj,
nejlepší restaurace na mořské plody v poměru cena/výkon je rozhodně Giardino na Vinohradech! Miluju!
29.7.2015 9:59
OTÁZKA:
A ještě jedna otázka :-) Jaký recept bys doporučila jako první k vyzkoušení z asijské kuchyně? Jsem kuchařka - nadšená začátečnice, ale nerada bych si svůj zápal zkazila hned prvním těžkým receptem a následným neúspěchem... Díky moc a přeji hodně štěstí do budoucna!
Ellen Frodlová
Kamila Rundusová:
Tak zkus třeba polévku Tom Yum. Je velice jednoduchá a recept na ní jsem dávala na svojí stránku předevčírem. Najdeš zde www.facebook.com/chefkamura
29.7.2015 10:00
OTÁZKA:
Zdravím, moc ráda sleduju tvoje Thajsko / Vietnamské putování. Jak je možné se "objednat" na prohlídku SAPY s tebou ? :)
Vef
Kamila Rundusová:
Ahoj,
můžeš mě kontaktovat na můj mail chef@kamurka.cz a domluvíme se :-)
29.7.2015 10:01
OTÁZKA:
Ahoj Kamu, v říjnu se stěhuju do Thajska. Miluju vaření. Jsem amatér, ale v Ásii se chci věnovat kuchyni a učit se. Můžu poprosit o tipy jak si sehnat práci v kuchyni? Máš třeba nějaké kontakty na které se můžu odkázat a pozeptat se? Moc díky.
Edita
Kamila Rundusová:
Ahoj Edito,
pokud nemáš zkušenosti s prací v kuchyni, bohužel dostat se na stáž není tak jednoduché. Doporučuji nejdřív navštívit různé kurzy, případně nějakou školu. A pak být hodně drzá a chodit s cvčkem od restaurace k restauraci...
29.7.2015 10:03
předchozí | 1 2 3 | další |
Upozornění
Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.