- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Neznam nikoho kdo nejak zasadne preferuje michane medy pred ceskym medem.
A z čeho plyne vaše představa, že český med je něco "extra", jako třeba české pivo? Vzhledem k rozmachu řepkových polí je luční český med velmi rychle krystalizující, a je čím dál méně medovicového lesního medu. Tohle je zbytečný nacionalismus, v tomto smyslu. Při stavu našich luk a polí...
Hlavní mýtus je vůbec ten, že med obsahuje nějaké tělu prospěšné látky.
Je to z naprosté většiny fruktózo-glukózové sladidlo s minimem minerálních látek, kde proto ani není co teplem zničit (dle rozhovoru expertů na Radiožurnálu).
Preferuji zásadně med od českých výrobců. Copak víme, co je v medech z Uruguaye, Ukrajiny, Paraguaye, Tím nemyslím nějaké chemikálie, to může být i u nás, ale víme, jak na nás zafungují případné alergeny z exotických medů?
Všechny medy prochází třístupňovou kontrolou, laboratoře v Brémách mají 48 položek kontroly. To bych se víc bál o ty naše, vzhledem k práškovaným řepkovým polím. Máte poněkud zkreslené představy o českých loukách a lesích.
Zajímalo by mě, jak je to s medem u dětí? Od kdy? Někdo říká, že pro hodně malé to vůbec není, někdo zase že kapka nevadí, ale nějaké oficiální stanovisko neznám.
To je kvuli zubum. Male deti by nemely jist velkem sladke a proto ani med.
Za kvalitni med jsem ochoten zaplatit velke penize. Michane medy nejsou kvalitni, to je hnus. Krysalizace je znamkou kvality a cistoty medu.
Jak jste přišel na to, že míchané medy nejsou kvalitní? Krystalizace je rychlejší u lučních medů, u medovicových naopak. Míchané medy jsou naprosto v pořádku.
největší ftip dne, když majitel firmy medokomerc vypravi o kvalitním medu. twl tak jsem se dlouho nezasmal
U toho mýtu s čajem bude asi dost podstatné, co si kdo představuje pod pojmem "horký čaj". Ten, který se dá již za pár minut pít, bude už totiž velmi vychladlý.
Ono už samo nalití do studeného hrnku tu teplotu srazí a jde dost rychle dolů. Když chvilku počkáte, je ten med úplně v pohodě, potřeboval by dlouhou dobu působení, aby devalvoval.
Já se po pastovaném medu můžu utlouct, do kávy, do čaje, na chleba i samotný lžičkou:)
Taky mám rád pastovaný med. Dávám si med s chlebem (1cm chleba + 2cm medu).