Diskuze

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a šéfkuchař Zdeněk Křížek se tentokrát rozhodli připravit kuře s meruňkami a fazolovým cassouletem v jednom z nejkrásnějších míst Česka, v Bezovém údolí na severní straně Ještědského hřbetu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ahoj Tome, ahoj Bobe ;-D

0 0
možnosti

Haha, když babička přepouštěla máslo, měla poněkud míň odpadu. Taky používala čerstvé máslo, které se dnes už téměř nedá koupit.

1 0
možnosti

Ghí používala už moje babička, ale říkala mu přepuštěné máslo. Ale to by dnes zřejmě nebylo dostatečně in, že ?

5 0
možnosti

Nebylo a navíc, je lepší říct jednu slabiku než 6, proto se to podle mě uchytí

1 0
možnosti

Největší sranda na tom je, že Francouzi by použili čerstvé máslo a na nějaké ghi by z vysoká kašlali. No a pak to přepuštěné máslo alias ghi (max do křížovky dobre slovo ), tak to se dělalo proto, že naše babičky a jejich babičky neměly lednice.

5 1
možnosti

Se to dělá proto, že to snese vysokou teplotu, máslo lednici nepotřebuje, se dalo do misky s vodou a tak vydrželo, dokud se nesnědlo

2 0
možnosti

Chudák moje babička. Jak ta byla zaostalá. Nepoužíval ghicko. Umělá jen vyrobit nějaké sockove přepustene máslo.

:P magoři

7 1
možnosti

Ghíčko? To opravdu nelze použít český výraz přepuštěné máslo?

5 1
možnosti

J87i50r28i 59H66r51u52b92y

13. 8. 2022 2:57

No nejsem v tomto vědátor. Zrovna z tohodle bych si hlavu nedělal.

1 0
možnosti