Diskuze

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se dostavil ihned, jakmile se na talíři objevilo cokoliv jiného, co neodpovídalo mezinárodní normalizované kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Prej to chutná jako pašovaný alkohol. Zavřít, bud ho pašovala nebo od pašeráků kupovala ;-D

0 0
možnosti
RR

Mě nejvíc zarazilo, že na konci nepopřáli "veselé Vánoce", ale "very happy holiday season". To už je nekorektní slavit Vánoce?

1 0
možnosti
JM

Největší sranda je když si kdokoliv ze země od nás na západ nechá doporučit nějakou českou specialitu, tak doporučit mu ovar. Tomu se řiká "dostat jídlo zadarmo". Ovčí hlavu bych si klidně dal, to bude jak pečený vepřový koleno. Zkažený ryby, no když by byly na kyselo, tak bych je snědl taky.

1 0
možnosti
Foto

J67a10n 24S77a53l16a17v53a

24. 12. 2015 0:06

Jediné, co u nás doma Američané (a to hodně zcestovalí a zkušení) nezvládli byla pořádná držková polévka.

1 0
možnosti
AB

To nezvlada i ma zena....:-)

0 0
možnosti
JN

Akorát, že "moonshine" není "pašovaný alkohol", ale velmi silná domácí pálenka, pálená většinou z kukuřice. Věhlas získala v prohibičních dobách.

4 0
možnosti
FN

"co neodpovídalo mezinárodní normalizované kuchyni" ??

A to je co, co odpovídá mezinárodní normalizované kuchyni?

4 0
možnosti
RM

Článek je moc paušalizovaný... Mě by hlava na talíři taky celkem vyvedla z míry a chuťové buňky nepozvedla, ale nejsem prostě zvyklej...

3 0
možnosti
Foto

No vidíte, a taková Salome přinesla císaři na talíři ještě onačejší chuťovku.;-)

0 0
možnosti
MK

"Než mu začnete servírovat české speciality jako třeba jitrnici nebo výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem, radši mu předem udělejte přednášku o tradiční české kuchyni."? Spíš tradiční německé, ne?

0 3
možnosti
MK

Ne, o tradicni ceske.

4 0
možnosti
Foto

Veškeré skandinávské rybí speciality mohu všema deseti a sleď v hořčičné omáčce je naprostá delikatesa. Jen bych rád autorovi vysvětlil, že moonshine není pašovaný alkohol, nýbrž načerno pálená whisky, která se takto poeticky nazývá jednak díky své stříbřité barvě a také kvůli tomu, že američtí paliči ji kvůli utajení vyrábějí především v noci.

6 0
možnosti
Foto

Navíc jak jsem zde už napsal, je to pití které se legálně v USA prodává. To pálení načerno bylo snad pouze v době prohibice

1 0
možnosti
DP

D40a42v67i94d 58P24ě89c19h

23. 12. 2015 22:35

Tak jestli je to děsí, tak ať to nejedí. To je jednoduchá logika. Já bych do toho šel, rád ochutnávám šílenosti, které ostatní děsí. :-)

1 0
možnosti
VL

V95á74c28l29a90v 47L23a89d17a

24. 12. 2015 19:41

kolega ve Filipínách ochutnával vařené vejce s kachním embryem - Balut, dal to, ale borec z Japonska po tom hodil šavli a druhý Japonec to nedal vůbec.

1 0
možnosti