Diskuze

Buffett věnoval další miliardy na charitu, celkem už rozdal polovinu majetku

Miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své společnosti Berkshire Hathaway v hodnotě 4,1 miliardy dolarů (asi 87 miliard korun) na charitu. Investor se zároveň rozhodl odejít z funkce jednoho ze tří správců dobročinné Nadace Billa a Melindy Gatesových.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

W.B. je ukázkovým příkladem toho,jak má mít bohatý člověk srovnané priority.Byly tady příspěvky,že je to kvůli daním.Není.Pokud by nechtěl platit daně,najde si způsob,jak se tomu vyhnout.On je ale uplně jinde,než jsou třeba bohatí u nás,nebo dál na východě.V USA je to určitá forma společenského chování.Ta země mu dala možnost zbohatnout a on jí to vrátí.Nepotřebuje vily po celém světě,sbírku aut,jachtu.On žije pořád ve svém původním domě v Omaze a žije velice skromně.Peníze vás šťastnými neudělají.Šťastnými vás udělají jen tehdy,pokud s nimu pomůžete dobré věci.Tohle je velké poznání a řada lidí k němu vůbec nedojde,hromadí majetek,což je k ničemu.Bohužel to vidím často u nás a třeba v Rusku je to mnohem horší.Tam je majetek na prvém místě a cena lidského života na nule.

1 0
možnosti
JS

J75a39n 16S52t63e69h72l79i93k

24. 6. 2021 20:04

Většina daru je kvuli daním . Navíc nedávno se psalo , že cca 80 % všech peněz skončí u bohatých příjemcu (např. sportoviště pro VIP školy atd) .

Čest výjimkám .

1 0
možnosti
MR

...anio zde bych nepausalizoval, myslim, ze kvuli danim se da udelat hodne a nemusite darovat... a pokud kvuli daqnim da penize nekdo na charitu, tak jedine dobre...

Kolik z ceskych miliardaru, daruje penize na charitu? Nebo na skutecnou pomoc potrebnym?

1 0
možnosti
PB

Neskutečná šaškárna.

Akorát přelévají peníze.

3 9
možnosti
Foto

Koľko ste ochotný preliať financií do nadácie Vy?

5 0
možnosti
HM

nadace jsou dobréR^ neziskové organizace jsou špatnéRv

2 4
možnosti
MS

Proč vám vadí horská služba?

3 0
možnosti