Dominik von Ribbentrop.

Dominik von Ribbentrop. | foto: Stockinger

Vnuk Hitlerova ministra úspěšně podniká s trezory

  • 40
Dominik von Ribbentrop je vnukem ministra zahraničí Hitlerovy Třetí říše a zároveň úspěšným podnikatelem. Trezory jeho firmy Stockinger patří k luxusnímu zboží žádanému po celém světě. Ty nejdražší trezory stojí přes tři miliony korun.

Píše o tom deník Metro. Zájem o toto zboží nevzbuzuje ani tak firma, pro niž pracuje, ale spíše jeho příjmení. "Lidé se na mé jméno ptají neustále," přiznává pětačtyřicetiletý vnuk Hitlerova ministra zahraničí Joachima von Ribbentropa.

"Mé příjmení stále, i po 65 letech, vzbuzuje u některých lidí emoce, hlavně v Anglii a Rusku."

"Oficiální verze hovoří o tom, že Rusko bylo velmi překvapené, když Německo porušilo smlouvu a napadlo je. Z toho důvodu jsem si myslel, že naše příjmení bude znít v této zemi velmi negativně," říká Dominik von Ribbentrop.

"Ne vždy tomu tak ale je, v Rusku se mi dostalo velmi milého přijetí. Možná je to tím, že Rusové mají k autoritativním režimům jakousi náklonnost."

Nebo možná také proto, že noví ruští zbohatlíci zbožňují trezory Stockinger. Von Ribbentrop dokázal ze Stockingeru udělat jedničku na trhu s luxusními trezory. Z nudných šedých skříněk udělal módní záležitost a na to boháči z celého světa slyší, píše list.

Jeden trezor Stockinger tak můžete pořídit až za 125 tisíc eur, tedy 3 100 000 korun. Nedávno dokonce firma vyrobila unikátní sejf ve spolupráci s výrobcem automobilů Bentley.