Diskuze

Bohatí Američané chtějí víc zdanit, hlásí se Bill Gates i Rockefeller

Propast mezi majetnými a chudými Američany je rok od roku hlubší. Bohatí Američané proto chtějí platit vyšší daně, aby rozdíl snížili. Klacky pod nohy jim ale hází Republikánská strana prezidenta Donalda Trumpa, která svou daňovou reformou právě bohatým obyvatelům znatelně pomohla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J51a76n 28N46o44v39á21k

27. 2. 2019 13:36

Jestli se Gatesovi zdá, že je příliš bohatý, nechť zlevní své produkty a budou z toho mít užitek všichni. Nehodlám v ceně SW podporovat americké socky závislé na dávkách.

1 0
možnosti
FP

Keď sa nespamätajú z tohoto ošialu, budú tam mať komunizmus a my ich budeme zachraňovať, tak ako pred časom oni nás. A bude to trvať aspoň 50 rokov...

Tých pár stovák vychcaných miliardárov svet nezachráni, ani keby im všetko znárodnili. Nezaplatil by sa z toho ani dlh vlády USA. A čo dlh ostatných 50 štátov?

0 0
možnosti
VV

Problémem současných velmi bohatých lidí je to, že hodně z nich si pořizuje politiku jako hru na vánoce a jejich příspěvky ovlivňují životy zbytku lidí a pokud si tito lidé vsadí své peníze na omezení svobod ostatních, tak ti ostatní nemají šanci uspět.

Trump to v podstatě dokázal jak jeho zvolením, tak jeho podporou těch, kteří mu to zvolení zaplatili.

Například rodina miliardářů Mercerů, která stojí za Cambridge Analitica a jejím neblahým vlivem na demokracii, v Británii za Brexitem a je zajímavé, že na obhajobu demokracie a občanské svobody pro všechny pak už zbývá jen mizivý počet těch bohatých, z nichž se jich hodně nijak nehodlá exponovat.

0 2
možnosti
TB

Jasně, když volby dopadnou jinak, než chce Vaněk, tak je to zaplacené

1 0
možnosti
Foto

P18e20t95r 61A86d91l70e29r

25. 2. 2019 19:40

tohle NENI zprava, tohle JE komentar, a je vrcholne neprofesionalni, ze jste to tak neoznacili ... ovsem, neobstoji to ani co komentar, protoze je to nepoucene az k hranici zhovadilosti ...

kdysi davno vstoupil do restaurace, kam take chodival jeho syn, starej pan rockefeller ... povecerel, zaplatil, a dal cisnikovi dolar spropitneho ...

cisnik se mrkl a rekl: dik, ale vas syn mi dava vzdycky dva dolary ...

jiste, odpovedek stary pan, on si to muze dovolit, protoze ma bohatyho tatu, ale ja takovyho zadnyho nemam ...

v kazdem pripade se obavam, ze i kdyby pan autor pozadoval vraceni skolneho, aby je pak pouzil na skutecne vzdelani, ne na zhovadily marxismus, nepomohlo by mu to: nejen, ze nedovede psat, a nebude to umet, ani kdyby mu to melo zachranit zivot, ale take neni stvoren pro novinarstvi ...

to by se totiz musel nejdriv naucit zjistovat, jak to je doopravdy (republikani brani zvyseni dani: a vi ten nevzdelanec, ze to je jinak?) ...

1 2
možnosti
VV

Ovšem v tomto komentáři je hodně pravdivých zpráv.

0 0
možnosti
MV

Korporace přisáté na státní rozpočet potřebují co nejvyšší zdanění firem i bohatých lidí, v opačném případě nebudou mít co vysávat.

0 0
možnosti
MM

Kdyby lidé Kdyby lidé zaplatili více na daních, jedinou změnou by bylo, že by vznikly nové “společenské problémy” a nové úřady, jejichž prostřednictvím by se politici a byrokraté jali společnost “zdokonalovat”. zaplatili více na daních, jedinou změnou by bylo, že by vznikly nové “společenské problémy” a nové úřady, jejichž prostřednictvím by se politici a byrokraté jali společnost “zdokonalovat”.

1 0
možnosti
MV

Vetsina vyse zminenych udelala vsechno proto, aby platili minimalni mozne dane a jejich firmy jakbysmet. Tohle je jen a pouze pokrytecke divadelko a jimi podporovani Demokrate ve skutecnosti nikdy nesnizili zisky techto top miliardaru ale vzdy jen brutalneji zdanili stredni a vyssi stredni tridu. Volicska zakladna Demokratu je defacto kolaborace elit a luzy proti stredni tride. Stredni trida plati vypalne, aby se luza neobratila proti tem par miliardarum, kteri ze svych slonovinovych vezi kazi o rovnosti a moralce.

8 1
možnosti
MV

M85i96l96a93n 43V49o32l56e80k

25. 2. 2019 16:59

Koukám do diskuse, že pro Čecháčky je naprosto nepochopitelné, že si někdo jiný uvědomuje, že aby mohl být bohatý, musí fungovat systém, který mu to umožňuje.

4 3
možnosti

I58v53o 97Ž51á59č14e52k

25. 2. 2019 17:46

Ten systém funguje hlavně za peníze tzv. střední třídy.

2 0
možnosti
TS

Bill, to je od teba velmi mile. Ale ja by som Ti navrhol aby tvoja firma platila dane z prijmu na Slovensku a nie v Irsku, Holandsku,... t.j. tam kde realne sluzby poskytujete a peniaze zarobite. Omrvinky si kludne nechaj. P.S. zaujimave, ze politicke mimovladky takuto danovu korupciu neriesia, ale urcite to nebude mat nic spolocne s tym, ze tieto firmy su klucovi financni darcovia mimovladok.

2 0
možnosti
AN

A31r86t56u80r 30N78o67v78a60k

25. 2. 2019 13:08

Kdyby Trump daně bohatým zvýšil, tak by je chtěli snížit a křičeli by, že za Obamy jim daně nikdo nezvyšoval.

0 0
možnosti