Diskuze

Rwanda chce svléknout obnošené oblečení. Zakáže ho dovážet, USA navzdory

Několik afrických států se dostalo do obchodního sporu se Spojenými státy. Důvodem je obnošené oblečení a boty ze Západu. Rwanda, Keňa, Tanzanie, Uganda a Burundi se loni rozhodly ukončit do roku 2019 jejich dovoz. Nápad se nelíbí ani všem místním - jiné než použité šaty si dovolit nemohou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BZ

Ja tedy nevim, ale tady se na Africany kazdy rok delaji ohromne sbirky a lide to davaji zadarmo. Kamaradka dela ve skolstvi v Los Angeles a vzdy o prazdninach jejich skola takovou sbirku tez dela. Lide prinaseji plno kvalitnich veci, mnohdy vubec nepouzitych, jen je lide dostali a nepouzili. Rikala, ze treba i auta byla darovana a mnoho dalsich veci ne jen hadry. To se dje roky a jestli to vse prislo do rukou tech lidi, tak si musi zit na dobre urovni. Vsude existuji obchody s pouzitym,ci odlozenym zbozim a jini lide tam bezne nakupuji. Ja kazdy rok tez tridim, co nepotrebuji a pak to v pytlich odvezu do thrift shopu. Myslim,ze ta jejich hrdost neni moc na miste.

1 0
možnosti
MJ

Nerozumnější by bylo přestat jim tam konečně posílat jakoukoliv pomoc a to ve všem, ať se prostě postarají sami o sebe, když si to mohou dovolit, třeba se z té hrdosti nají. Chcete nové zboží? Zaplaťte si jej, jako jiné země. Spíše by zase začali žít, jako jejich předci, čili dřít nouzi s bídou, než aby pro svůj blahobyt něco společně udělali, čili posílili školství a měli tak mozky pro vybudování a výrobu svých značek a nejen mít věčně natažené ruce a světe dej, zatímco jejich prezident si žil a nadále žije v neskutečném luxusu i po jeho skončení nadvlády.

5 1
možnosti
VM

hmm .. jak znám naši národní hrdost, za chvíli začneme dovážet obnošené oblečení z Rwandy .. :-)

0 0
možnosti
JB

J16a39n 44B78l23a15n88a

6. 1. 2018 11:20

Budete platit clo, pohrozily Spojené státy, Čína je ráda nahradí. Proč by ty státy měly dovážet odpad z USA ?

0 0
možnosti
MS

Protože to USA chtějí. A něco, aby si to prosadily, si vždycky najdou. Třeba jako údajný jaderný program v Iráku, když chtěli jejich ropu.

0 0
možnosti
MM

nadherna a uslechtila teorie - vybudovat si vlastni textilni prumysl, ale v praxi nedomyslene.Rv

Nez se zalozi a rozjede textilni a odevni prumysl v kterekoliv zemi tretiho sveta, zabere to radu let. Mezitim ji Cinani doslova zaplavi svymi vyrobky, s jejichz cenou bude tezko konkurovat nekomu, kdo se teprve rozjizdi.

Ledaze by pri zakladani a pozdeji ve vyrobe same v nem nezamestnali normalni delniky, ale otroky.

Rozhodnuti Rwandy silne pripomina cloveka s pilou sediciho na vetvi a rezajiciho tu vetev, aniz by si uvedomil, ze ji reze mezi svym posezem a kmenem stromu.

3 1
možnosti
TZ

Faktem je, že humanitární pomoc se Africe krutě nevyplatila - např. právě sbírky oblečení ze západu vedly k zániku prakticky celého oděvního odvětví v zasažených zemích.

A obdobně tomu je i s potravinami - proč pěstovat,když běloch doveze. resp. proč kupovat na trhu, když mi to dají zadarmo. A proč pracovat, když si nic nemusím kupovat...

5 0
možnosti
MM

"např. právě sbírky oblečení ze západu vedly k zániku prakticky celého oděvního odvětví v zasažených zemích.";-D

Jo, oni tam meli vysoce rozvinute odevni odvetvi. Same vysoce prumyslove zeme.

3 0
možnosti

No, sekáče mě nijak neurážejí a občas si v nich najdu nějaký pěkný kousek. Nijak mě to neuráží, mám z toho radost. Jsem lehce nadprůměrně vydělávající žena, která si sama hradí své veškeré náklady. Naprosto nechápu, proč by tato forma oblékání měla být jakkoliv pohoršující pro lidi, kteří si na nové oblečení své a svých dětí nejsou schopni vydělat.

3 0
možnosti
VV

Nic neznámého ani pro nás.

Secondhandy jsou u nás populární a nijak jak se zdá to neporušuje hrdost národa.

Byznys je byznys.

1 0
možnosti
TT

Viděl jsem o tom už před pěknými pár lety dokument. On ten oděvní průmysl, převážně manufakturní, tam už dávno zničen je.

0 0
možnosti
JR

J77i81ř72í 21R10a21u92r

5. 1. 2018 20:28

Pro mě je to dobrá zpráva. Očekávám, že bude v mém oblíbeném sekáči větší výběr a levněji.

0 0
možnosti