Diskuze

Čínská ekonomika loni vzrostla. Pomalu, ale z velkých hráčů jako jediná

Čína v pondělí oznámila, že v loňském roce její hrubý domácí produkt (HDP) vzrostl o 2,3 procenta. Je to sice kvůli pandemii covidu-19 nejslabší růst za posledních 44 let, ale i tak je Čína podle tiskových agentur zřejmě jedinou velkou ekonomikou, která loni dosáhla ekonomického růstu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P77e46t54r 96D81o88s61t55a12l

18. 1. 2021 19:05

Soudruzi prostě ekonomický růst přikázali, jak prosté.

0 0
možnosti

J83a90n 53J64e67l95í91n30e59k

18. 1. 2021 13:36

Místo toho obviňování Číny z Covidu... mohli bychom nad sebou pouvažovat trošku... 21. století má být stoletím pandemií. Odborníci jsou si na 99% jistí. Co také čekat, když je planeta přelidněná, životní podmínky se na mnoha místech světa logicky mění k horšímu. Když mi nevěříte, stačí se podívat třeba do Afriky, ta prostě neuživí ten jejich populační boom, častější setkávání lidí se zvířaty, napumpované potraviny a dobytek antibiotiky... A příští pandemie může být třeba z Indie, nebo Afriky, co my můžeme vědět... Jistě to není každopádně poslední pandemie... třeba MERS je z Blízkého východu...a tak podle vaší logiky budeme potom brečet a obviňovat Indii a Afriku, zatímco my jsme jistě úplně v pořádku a bez chyb? Covid jen odhalil velké slabiny Západu. Jejich nejednota, neúměrně přebůjelá byrokracie a čimdál silnější vláda monopolů na trzích... a často až demagogické jednání (viz EU) jsou na denním pořádku. I tu Čínu někdo pomohl nastartovat masivními investicemi v 80 a 90 letech. "Někdo" zkrátka chtěl využít tamní levné pracovní síly a ušetřit tak na lidech. Vybudoval tam podniky, infrastrukturu, nastartoval spícího tygra a dnes se diví, že jim ten tygr dělá potíže?? Hmm. Spousty lidem tohle nedochází, ale Západ jde do kopru sám svým jednáním i bez pomoci Číny a Ruska... stačí se podívat co se děje v USA, to jest důkazem.

2 1
možnosti

Podle zpravodajského serveru CNN dosáhl obchodní přebytek Číny v prosinci loňského roku 78 miliard dolarů. Celkový obchodní přebytek za rok 2020 se pak vyšplhal na rekordních 535 miliard dolarů a zvýšil se o 27 procent, což je pro čínsko-americký obchod další historický rekord.

K tomu se snad ani nedá nic dodat...

2 1
možnosti

našel jste co se číně tak podařilo vyvážet ? Při zavřených továrnách ? ;-)

1 0
možnosti

Několik stovek miliónů námezdních chudáků si maličko polepšilo. Skvelý úspech, naozaj. Kam se na to hrabem.

1 1
možnosti

Žádné překvapení, Čína má obrovský potenciál ještě na desítky let. Evropa je vyhořelá a pokud bude nějaký růst, tak jen díky dotacím a tisknutím peněz. Díky regulacím, eko- teroristům, bolševikům v Bruselu atd. se Evropa už nikam neposune a bude stagnovat.

3 1
možnosti

Tak nezapomínejte na to že manipulace daty není v číně žádné novum , navíc si k tomu připočtěte prodej několika násobně předraženého zdravotnického materiálu a máte zaděláno na teoretický čínský úspěch , bohužel čínský občan na tom není zdaleka tak jako občan EU pod ( jak Vy říkláte ) jhem "eko-teroristům a bolševikům" v Bruselu .

PS : asi by jste si měl najít co to slovo Bolševík znamená a co bolševici dělali a jak se chovali . Protože dle stejné logiky bych taky o vás mohl říci že dle vašeho psaného projevu jste asi těžko mohl dokončit základní školu - úplně stejně prohlášení se stejnou vahou jako to Vaše .

0 0
možnosti

Tak že se v číně používají nestandartní postupy v analytice je věc známá , už roky prosakují zprávy o tom jak čína svůj růst uměle zveličuje , aby měla pádný argument pro své obyvatele jak jsou ti komunističtí čínští soudruzi skvělí . Ale pravda je že ten čínský aparát je tak zkorumpovaný , že žádný soudruh si nedovolí zveřejnit reálná data pokud jdou proti politice čínské komunistické strany . Tedy ten udávaný růst také může reálně být pokles . :-/

0 0
možnosti

Ekonomiku USA dusí politická krize, v ekonomice EÚ budou rostoucí jen počty migrantů, no a Čína tím jasně povede.

0 0
možnosti

Aby ne, když zbytek světa nakazili covidem, kvůli kterému jde ekonomika do háje.

0 0
možnosti

Už se prokázalo, že v Itálii byla první covidem nakažená žena loni v říjnu, tedy dřív než v Číně:-)

0 0
možnosti

Je to bez diskuze růst ze stále ještě o něco menšího základu, ale kéž by někdy v nedávné minulosti rostla stejným tempem Evropa. Tím nemyslím jen Evropskou unii, ta už nastoupila cestu sebezničení.

0 0
možnosti
Foto

Čína oznámila... Propaganda jako blbec a svět tomu věří... To je snad ještě horší, než kdyby v Číně opravdu ekonomika stoupala tak, jak tvrdí :)))

0 0
možnosti