Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Orco IPB Real

ECM Group Milana Janků ovládla realitní firmu ECM REI

  • 1
Jednoho z největších developerů v Česku ECM Real Estate Investments, jehož akcie se za poslední rok na burze raketově propadly, ovládla firma ECM Group Milana Janků. Ve společnosti získá většinový 76procentní podíl.

Milan Janků, který je zakladatelem skupiny a současně předsedou představenstva ECM REI, uspěl v nabídce na dobrovolné převzetí firmy. Před podáním nabídky kontroloval Janků v burzovní společnosti třicetiprocentní podíl.

Původně sice vlastnil většinový balík cenných papírů, jeho podíl však postupně klesal. Janků nabídl podílníkům za jednu akcii 303 korun. 

Akcionáře ECM Real Investments pronásledují v posledním roce špatné výsledky. Od začátku roku se propadly o více než 75 procent. Ještě před rokem byla cena za akcie ECM osmkrát vyšší.

ECM Group již dříve odůvodnila nabídku na převzetí snahou koncentrovat vlastnictví v developerské firmě v době krize na finančních trzích.

Portfolio ECM REI tvořilo ke konci září 13 developerských a devět investičních projektů s celkovou plochou přes 518 tisíc metrů čtverečních. V Česku patří mezi hlavní projekty společnosti například kancelářský komplex v Praze na Pankráci. Vedle Česka působí ECM REI v Rusku, Polsku a Číně.