Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: iDNES.cz

Billa chce konkurovat Tesku ve městech. Otevře první malou samoobsluhu

  • 3
Obchodní řetězec Billa ve středu otevře první malometrážní prodejnu v Česku. Firma se tak vydala stejnou cestou jako konkurenční Tesco, které buduje síť malých prodejen už tři roky.

Billa si pro umístění první malé prodejny vybrala Brno. Pokud se nový formát osvědčí, plánuje otevřít další. „První výsledky vyhodnotíme ještě letos. Na jejich základě pak určíme strategii dalšího rozšiřování malometrážních prodejen,“ uvedl generální ředitel společnosti Billa Jaroslaw Szczypka.

Akční leták Billa

Nakupujete rádi v prodejnách Billa?

Aktuální leták Billa i všechny nejlepší nabídky z letáků vždy najdete na AkčníCeny.cz.

Víte, kde je vaše nejbližší prodejna Billa?

Prodejna bude mít plochu 150 metrů čtverečních a zaměstná 13 lidí. Prodávat bude hlavně čerstvé potraviny, hotová jídla nebo saláty.

O něco větší obchody v centrech měst či velkých obcích už provozuje britské Tesco. Prodejny formátu Tesco Expres mají plochu 300 až 500 metrů čtverečních, nabízejí hlavně potraviny či drogerii. V Česku je jich nyní přes dvacet a přibudou další.

„Letos plánujeme otevřít zhruba 30 obchodů, z nichž dvě třetiny budou menší prodejny,“ řekla ČTK mluvčí Teska Eva Karasová.

Konkurence vyroste také investiční skupině Penta, která v Česku buduje síť samoobsluh Žabka. Penta otevřela za více než dva roky stovku prodejen a do tří let chce mít po celém území ČR 250 samoobsluh.