Vánocům vévodí SMS, na Silvestra se volá

  • 21
Přát k novému roku SMS zprávou, už je v Česku zcela běžná praxe. Na Silvestra Češi odeslali 32 milionů esemesek, to je sice o milion víc než před rokem. Za Štědrým dnem nicméně Silvestr daleko zaostává - 24. prosince si Češi vyměnili přes padesát milionů textovek.

„Zatímco Štědrý den byl ve znamení SMS zpráv, na přelomu roku naopak chtějí všichni popřát svým blízkým tím, že jim zavolají,“ uvedl mluvčí společnosti T-Mobile Jiří Hájek.

Poslední den loňského roku operátoři spojili téměř třicet milionů hovorů.

Přes pevné linky Českého Telecomu lidé při oslavách konce roku uskutečnili 5,12 milionu hovorů, což je o 13 procent více, než je obvyklé v běžný den pracovního klidu, řekl Vlastimil Sršeň z tiskového oddělení firmy.

Největší nápor zpráv odráželi mobilní operátoři hodinu před a hodinu po půlnoci. I přes rekordní zatížení ale nenastaly žádné výrazné technické problémy nebo výpadky.

Nejvíc esemesek napsali zákazníci Eurotelu, a to 12,8 milionu. Podobný počet - 12,2 milionu, odeslali i klienti T-Mobilu. Přes sedm milionů zpráv poslali zákazníci společnosti Oskar Mobil.

,