- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mám doma cca 7 let plastovou konvici Tefal a zatím paráda. Je pravdou, že nebyla tenkrát z nejlevnějších, ale vyplatí se. Nemá vidět spirálu, má plechové dno. To při výběru rozhodlo.
Moulinex Owea ? lol lol lol - tak si toho krasavce zadejte třeba do vyhledavače zboží na seznamu - a v infografice testu opět ta samá chyba -MOULINEX OWEA
Tu Rowentu Prelude a je v pohode. Koupil jsem nerezovou protoze plastum neverim...zvlast kdyz v tom delas neco k jidlu/piti.
Nejak mi tam chybi Braun. Mam rychlovarku tehle znacky uz 9 let, nemuzu si vynachvalit. Sice si neumim spocitat spotrebu, ale vari rychle, je plastova, z venku se urcite nespalim. Navic ma nadcasovy design, vetsina konvic se mi totiz vubec nelibi. Jo a poznamka k vodnimu kameni, to je opravdu problem vody a ne konvice, coz mam vyzkouseno i u sve konvice, jelikoz se mnou zazila uz nekolik stehovani a tim i ruznou vodu. Povarit trochu octa s vodou a vodni kamen je ihned pryc. Zdravotne nezavadne, ekologicke, levne, snadne a rychle.
Tedá, překvapilo mě, že máme doma vítěze tohoto testu. A ještě víc to, že to tahle konvice vyhrála. Už třeba jen proto, že konvice se musí po uvaření vody vypínat manuálně, jinak se v ní voda vaří do aleluja. :-) A není to vada jen tohoto kusu, máme už druhý v pořadí a vada stále stejná. :-)
jedna konvice Vám nefungovala pořádně, a vy jste si koupili druhou úplně stejnou? A po jak dlouhé débě se závada projevila? Pokud ihned po zakoupení, tak proč jste ji nereklamovali? A pokud do delší době, než 2 roky, tak Vás musím upozornit, že test byl koncipován na 2000 cyklů, tzn. přibližně 2 roky v běžné domácnosti :)
Proč v některých konvicích se dělá vodní kámen a v jiných vůbec? Já mám na chalupě jednu z Tesca (ale je kovová, tuším za 400,-) a vůbec jí neodvápňuju a vodní kámen se v ní vůbec nedělá. A v jiných jo. Zajímalo by mě, jak je to udělaný.
Máme Boshku, která v testu získala bronzovou. Musím říct, že je dobrá, akorát má hodně jemný sítko, který se snadno zanáší. Ale jinak spokojenost.
Nevím kdo vymyslel ty nerezové konvice. Dizajnově jsou asi hezčí, ale oproti plastovým mají 2 nevýhody:
1. Při varu je teplota jejich povrchu zde uváděna 97 stupňů!!! To je potom o dost snažší si přivodit puchýř i při nepatrném dotyku. Teplota povrchu plastové zde uváděná není, ale odhadl bych to tak na max 70C. Mám zkušenost, že dotyk do cca 1 sekundy je neškodný.
2. S tím částečně souvisí, že nerezka musí mít větší ztráty v důsledku odvodu tepla do okolního prostoru. Takže plastovka mi přijde energeticky účinější.
Jaký máte na to názor?
P.S A souhlasím s tím že tvar hubičky je sakra důležitý. Pokud vám 1/3 vody vyteče mimo hrnek ja taková konvice na nic. To ale v obchodě nevyzkoušíte...
1. To neřeším. Když vařím vodu v konvici, tak na ni kromě madla prostě nesahám. Stejně jako nesahám na hrnec na sporáku, když v něm vařím třeba polévku.
2. Těch vlivů, které ovlivňují účinnost konvice je určitě více než jen materiál jejího povrchu. Takže nerezová může klidně být účinnější než plastová, přestože nerezová svým povrchem ztratí trošku víc tepla než plastová. Opět bych se tím vůbec nezabýval...
Krátce po revoluci jsem koupil na tržnici plastovou konvici Firs nebo Fast (už nepamatuji) za 300 Kč a sloužila do r. 2006.
Vysvětlení je jednoduché: tehdy se to ještě nevyrábělo tak hromadně v ČLR. Tenhle trend pozoruju i u ostaního spotřebního zboží - kromě aut snad. U ostaního šla za posledních cca 10 let trvanlivost rapidně dolů.