- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já nechápu technologický proces pasterizace v tomto případě. Mluví o zahřátí na 65° po dobu několika minut. To by se snad již musela vaječná bílkovina srazit, ne?
No u pasterace skořápkových vajec se udává obecně pasterační teplota pod 60°C. Ale tohle nejsou skořápková a tak to může být jiné, záleží také na tom, jak teplota narůstá atd.
To jsem kupoval asi ppred deseti lety tady v USA... no vida, v Evrope to uz je novinka. Samozrejme je to z vajec a stoji to baksis. Kdyz kupuju vejce tak pod dolar za tucet. Vejce jsou lacina ta skutecna i ta v krabicich. Delam si z toho i smazenky (kdyz pridam strouhanku) a navrch na drobno nakrajenou cibuli, horcici, kousek rajcatka nebo cervene papriky. Ale chapu vas tisk o Americe psat smi jen negativni clanky.
...a to si zase kde vzal?..já jsem tady nic negativního nezaregistrovala
"Nova chlorovana voda do bazenu v prasku. Nyni i se spadanym listim!"
A jako naprostá bomba bude letní novinka na trhu - soulož v prášku. Na podzim se také připravuje lisovaný grupáč.
Tak ve Francii jsem tohle opravdu nikde neviděla...
Aby jo. Francouzi jsou skuteční gurmáni...
ten článek to byla asi jenom reklama že? neměla by být reklama nějak označena?
Chutnal to někdo? Já ne, jen jsem slyšela, že je to dost nechutné... Přiznávám, že mně se do dobrovolné ochutnávky příliš nechce.
Proč by to jako mělo být nechutné? Tady pan Drda dal odkaz na blesk, kde se k tomu vyjadřují kuchaři a ti přiznávají přinejhorším trochu odlišnou chuť.
nápad to je dobrý, hodí se to do spousty věcí(pochopitelně né tam kde to potřebuji odděleně) a věřím že za pár měsíců.. možná už na vánoce po tom budeme sahat úplně běžně a bez zbytečných anketových grafu jestli by jsme si to koupili nebo ne...
Nadhodil jsem skladovatelnost, že ji nemohu dohledat. A nikdo se nepřidal. Podle všeho do 4 stupňů, záruka 35 dnů (někdo píše k této krabici jen 3 dny?), po otevření zpracovat do 24 hodin. Je tedy třeba držet neustále v chladu, asi jako čerstvé mléko. Krabička svádí k pocitu UHT mléka a co se stane, když to bude 30 dní v teple? Salmonelu by takto vyrobený pukavec mít asi neměl, jak předpokládám.
Tedy jediná výhoda při přepravě z obchodu do ledničky, a samozřejmě ta lenost. Když si představím naší babču, jak dělá nedělní oběd pro rodinu, cca 10 lidí, a fakt jede jak zpomalený film, nestíhá a fláká se celé dopoledne, a my jíme taky až ve 12:15, tak bych jí to snad i koupil.
Jinak, zapadla tady hláška kolegy o původu a kvalitě vajec, až se to rozjede. Také to tak vidím. Český výrobce to za cenu vysokých nákladů a nulového zisku či spíše ztrát prosadí na trhu, vychová si zákazníky a nasadí cenu a vzápětí dají řetězce vedle do regálu podobný výrobek z polských vajec o třetinu levněji.
ti lidi jí fakt už úplný zhýralosti - pouze bílky - kočena má dost vymytej mozeček .....
zdarma nabizim chytrym hlavam k zamysleni - vyrobe a prodeji pristroje, ktery tuhle majdu v krabicvi dokaze rozdeli na zloudek a bilek. A nebo jeste lepe, at vyrobce rovnou vyrabi zloudky v krabici a bilky v krabic. At zije business!
Žloutky a bílky separé koupíte třeba v Makru.