Diskuze

VIDEO: Jak se vyrábějí tekutá vejce v krabici

Regály českých marketů během Velikonoc zaplnila tekutá vejce v krabici. Novinka vyvolala nedůvěru, zda jsou uvnitř papírových obalů opravdu jen čerstvá vejce bez chemických přísad. Podívejte se, jak se tekutá vejce vyrábějí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nechápu technologický proces pasterizace v tomto případě. Mluví o zahřátí na 65° po dobu několika minut. To by se snad již musela vaječná bílkovina srazit, ne?

0 0
možnosti

No u pasterace skořápkových vajec se udává obecně pasterační teplota pod 60°C. Ale tohle nejsou skořápková a tak to může být jiné, záleží také na tom, jak teplota narůstá atd.

0 0
možnosti

To jsem kupoval asi ppred deseti lety tady v USA... no vida, v Evrope to uz je novinka. Samozrejme je to z vajec a stoji to baksis. Kdyz kupuju vejce tak pod dolar za tucet. Vejce jsou lacina ta skutecna i ta v krabicich. Delam si z toho i smazenky (kdyz pridam strouhanku) a navrch na drobno nakrajenou cibuli, horcici, kousek rajcatka nebo cervene papriky. Ale chapu vas tisk o Americe psat smi jen negativni clanky.

1 10
možnosti

...a to si zase kde vzal?..já jsem tady nic negativního nezaregistrovala 8-o

5 0
možnosti

"Nova chlorovana voda do bazenu v prasku. Nyni i se spadanym listim!"

5 0
možnosti
Foto

A jako naprostá bomba bude letní novinka na trhu - soulož v prášku. Na podzim se také připravuje lisovaný grupáč.

2 0
možnosti

Tak ve Francii jsem tohle opravdu nikde neviděla...

2 0
možnosti

Aby jo. Francouzi jsou skuteční gurmáni...

2 0
možnosti
Foto

ten článek to byla asi jenom reklama že? neměla by být reklama nějak označena?

5 0
možnosti

Chutnal to někdo? Já ne, jen jsem slyšela, že je to dost nechutné... Přiznávám, že mně se do dobrovolné ochutnávky příliš nechce.

2 3
možnosti

Proč by to jako mělo být nechutné? Tady pan Drda dal odkaz na blesk, kde se k tomu vyjadřují kuchaři a ti přiznávají přinejhorším trochu odlišnou chuť.

2 1
možnosti

J16a81n 36Č73o40n32k53a

11. 4. 2013 23:14

nápad to je dobrý, hodí se to do spousty věcí(pochopitelně né tam kde to potřebuji odděleně) a věřím že za pár měsíců.. možná už na vánoce po tom budeme sahat úplně běžně a bez zbytečných anketových grafu jestli by jsme si to koupili nebo ne...

5 7
možnosti

K22a83r61e19l 87D85r57d95a

10. 4. 2013 8:51

Nadhodil jsem skladovatelnost, že ji nemohu dohledat. A nikdo se nepřidal. Podle všeho do 4 stupňů, záruka 35 dnů (někdo píše k této krabici jen 3 dny?), po otevření zpracovat do 24 hodin. Je tedy třeba držet neustále v chladu, asi jako čerstvé mléko. Krabička svádí k pocitu UHT mléka a co se stane, když to bude 30 dní v teple? Salmonelu by takto vyrobený pukavec mít asi neměl, jak předpokládám. ;-D

Tedy jediná výhoda při přepravě z obchodu do ledničky, a samozřejmě ta lenost. Když si představím naší babču, jak dělá nedělní oběd pro rodinu, cca 10 lidí, a fakt jede jak zpomalený film, nestíhá a fláká se celé dopoledne, a my jíme taky až ve 12:15, tak bych jí to snad i koupil. ;-D

Jinak, zapadla tady hláška kolegy o původu a kvalitě vajec, až se to rozjede. Také to tak vidím. Český výrobce to za cenu vysokých nákladů a nulového zisku či spíše ztrát prosadí na trhu, vychová si zákazníky a nasadí cenu a vzápětí dají řetězce vedle do regálu podobný výrobek z polských vajec o třetinu levněji. ;-)

0 1
možnosti

12:15 je pozdě?

4 0
možnosti

ti lidi jí fakt už úplný zhýralosti - pouze bílky - kočena má dost vymytej mozeček .....;-D

1 0
možnosti

zdarma nabizim chytrym hlavam k zamysleni - vyrobe a prodeji pristroje, ktery tuhle majdu v krabicvi dokaze rozdeli na zloudek a bilek. A nebo jeste lepe, at vyrobce rovnou vyrabi zloudky v krabici a bilky v krabic. At zije business!

1 1
možnosti

Žloutky a bílky separé koupíte třeba v Makru.

2 0
možnosti