Diskuze

Obce nechtějí stavět průmyslové haly. Kromě hluku z nich nic nemají

Velký byznys často podnikatelé rozjíždějí v garáži. Když už její plocha nestačí, začínají hledat náhradní prostor. Jenže ten neseženou. Plochy průmyslových objektů už mnohdy obsadila konkurence a výstavba nových ploch naráží na odpor obcí. Podle developerů by pomohlo, kdyby obce dostaly víc peněz z korporátních daní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bydlim v malem mestecku . 70% zamestnancu tvori dovoz ... a co z toho ma obec??? Zvysila se kriminalita ... cena prace pro zeny je na urovni minimalni mzdy ... jinou nesezenete musite jezdit 25 km do vetsiho mesta . Obec neodsouhlasila rozsireni objektu jedne z nich nemecke .. pokud si totiz vetsinu zisku realizovat firmy v zahranici podporu mit nebudou .. oni ti zastupitele totiz prece jen bydli v cesku a maji tu rodiny a deti voli je obcane . A navic , Nicime si tim pudu a jeden cm se tvoril miliony let tu nam jinou nikdo neda ani se nekoupi ... at jdou a stavi tam kde je pracovni sila v cesku neni !!!!! Muzou odejit do Rumunska , Ukrajiny nebo do Afriky a ze tu je bezpecneji ... to je , ale uz to neni co byvalo ... zlodejiny a nasilne cinnosti silne vlivem migrace / od kudkoliv/ pribyva.

0 0
možnosti
VV

Existuje někde soudný člověk, který ocení práci za humny, dobře placenou v průmyslové hale kam nemusí dojíždět x kilometrů a kde bude firma v této lokalitě součástí života vesnice?

Anebo budeme jen fňukat, že je větší hluk, ale to, že ve fabrice dělá sto lidí, kteří nakupují v místním obchodě anebo jí v místní hospodě a nedejbože bydlí v domech co si postaví za mzdu v této fabrice?

1 1
možnosti
VV

Ale to, že tam dělá sto lidí nikdo nevidí se mi tam nevešlo.

0 0
možnosti
DR

Obce tenhle problém řeší zvýšením daně z nemovitosti, tedy zvýšením koeficientu na maximum, tušim 5. To se nelíbí nejen firmám, ale ani usedlíkům. Těm se to obce snaží kompenzovat benefity, nebo jinak.

0 2
možnosti
JS

J19a11n 48S53t24e23h53l79i96k

14. 2. 2019 13:26

Neznám takovou obec co by zvyšovala tyto daně. Jsou dost nepopulární. Spíše chtějí dotace. O ty se moc lidí nezajímá a dobře se odklani peníze

0 0
možnosti
MS

Přesně tak...snad se to povede a ty líné a zaseklé obce se probudíR^!!

Pomůže to všem!!V[>-]R^

1 4
možnosti
JC

J32a89n 10C91e23p49e47k

14. 2. 2019 13:31

A čím to pomůže? Zaměstnanost je maximální, lepší již být ani nemůže, tyto průmyslové haly jsou hnusné a většinou do obcí přivádí další dopravu a s tím i hluk. Čím to pomůže ostatním a to hlavně obyvatelům dané obce?

0 1
možnosti
AK

Nechapu,proc ty penize ze strdoceskeho kraje pak vyuziva jen praha,kde ziji ze sluzeb a turismu

0 0
možnosti
FD

Hala se postaví na vesnici ale sídlo firmy je v Praze. Daně dostanou v sídle firmy a v místě provozovny to akorát někdo odmaká. Zůstanou jen rozbité cesty a problémy v obci.

21 2
možnosti
MT

Jo, a pak v debatách o RUD pražáci vykřikují, že Praha dělá virtuální desetinásobek HDP oproti venkovu.

4 0
možnosti
PD

jo, jo...na vesnici chtějí mít svůj smrádeček a teploučko. prodají pozemky na baráky, ale za infrastrukturou (škola, doktor, práce, obchod...) ať jezdí lidi do města. Ale pak se diví, že to město dostává na občana víc než ta dědina a chtěli by stejně

2 10
možnosti
LH

A to zase lžete (kecáte).

FIRMY POMOHLY ZLIKVIDOVAT AUTOBUSY.Dříve pracovali ve stejném městě nebo i ve stejné fabrice oba manželé.Dnes pracuje každý v jiném městě a v jiné firmě (proto také dvě auta v rodině).Autobusy jezdily na všechny tři směny a jízdné (teda týdenka) za málo.A autobus bral lidi z několika vesnic.Autobus z odpolední směny v poslední vesnici končil, řidič tam měl místnost na přespání (starala se o ni paní v důchodu) a ráno bral lidi na ranní směnu.Ten autobus pobral 70 lidí.Stačil na to JEDEN autobus.Dneska jsou autobusy z těchto vesnic zlikvidované a každý den vyjíždí nejméně 70 aut ráno do práce.To je ekologické?Zrovna tak když jsem sháněl práci, tak se mně ve firmách ptali jak budu jezdit do práce.Když jsem řekl, že autobusem ( do konce devadesátých let ještě autobusy u nás jezdily), tak mně nechtěli, protože potřebují FLEXIBILNÍ LIDI, aby se jim na odpolední směně nevymlouvali, že po dvacáté druhé hodině jim pak už nic nejede.Zrovna tak když potřebují jít třeba ráno ode čtyř hodin do práce, tak aby se lidi nevymlouvali na spoje (zeťák to má do dneška...málokdy jede z odpolední ve 22 hodin domů, buď až o půlnoci nebo ve 2 - 3 hodiny ráno..jak chcete aby jezdil autobusem???).To je jedna strana a teď druhá strana.Z vesnice jsme jezdili 4 do stejného města, ALE MUSELI JSME JEZDIT KAŽDÝ SVÝM AUTEM.Já pracoval ve firmě na tři směny, druhý v jiné firmě měl nepřetržitý provoz (dva dny ranní, dva dny odpolední, dva dny volno, dva dny noční atd atd, takhle se to střídalo), další pracoval v jiné firmě od sedmi hodin do 15,30 a poslední měl klouzavou pracovní dobu (jak se říká..do práce chodil jak do Sokola).A teď mně řekněte jak tohle chcete skloubit na jeden autobus.VŠECHNY ČTYŘI BYCHOM RÁDI JEZDILI TÍM AUTOBUSEM, ALE ŽÁDNÝ NEJEL.A tímto způsobem se na vesnicích likvidovaly autobusy.Za komunistů všechny fabriky ve městě měly stejnou pracovní dobu a ŘEDITELÉ s ČSAD dávali dohromady odjezdy a příjezdy autobusů tak aby se jim to krylo s pracovní dobou.

1 2
možnosti
KF

Socialistický způsob přerozdělování je v nás zažraný víc, než si dokážeme připustit.

3 0
možnosti
JS

Já bych řekl spíše feudální. V Evropě to mají stejné. Akorát za velkou louži mají finančně samostatnou samospravu co si určuje daně. U nás je prostě vše centralizované.

0 0
možnosti
RB

Developeři ? Tak to jo, ty zajímá jen výstavba na zelené louce.

4 1
možnosti
JK

J81i24ř83í 59K16ü54h46r

14. 2. 2019 9:21

Snad jen zisk.....a tak to má být.

2 0
možnosti

Že se český podnikatel vyhrabe z garáže a potřebuje halu v polích je stejný blábol jako že hafo obyvatel chodí každý den něco vyřizovat na pět ministerstev, a proto je dobrý postavit vládní čtvrť. Realita je taková, že čeští podnikatelé v halách jsou tak tři a na ministerstvo nejde nikdo za celý život nikdy.

16 3
možnosti
PT

P85e50t32r 69T56y40č72k52a

14. 2. 2019 7:47

No tak blábol to není. Jen u nás v obci jsou čtyři takové firmy. A jedná se už odstěhovala ještě do většího. Ale nové haly mají v bývalém JZD, ne na poli.

2 0
možnosti