- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pripojiť vodu... dobrá voda je pre pivo, jedna z mnohých dôležitých prísad.
Podotýkám že jsem vyučený sladovník a byl jsem pozván do jednoho minipivovaru na oběd. Byla nabídnuta exkurze a tak jsem si zopakoval technologii výroby českého piva. Při obědě a ochutnávce mě byla položena otázka na podávané pivo, odpověděl jsem: Toto pivo bych přirovnal k rozpečenému pečivu v supermarketech. Výroba je z granulí, zrání je urychlováno (kvašení teplem) a některé postupy jsou úplně vynechány (vysrážení bílkovin). Nedovedu si představit tuto složitou technologii mít v nějakém kontejneru, pokud by nešlo jen o naředění nějakého prášku ve vodě. Ale i tady je problém, protože kvalita a složení vody je jeden ze základních podmínek kvality zlatého moku.
Dobrý den,
mohl by jste zde uvést na nějaký odkaz kde se dočtu jak se správně vaří české pivo bez těch granulí či přísad. Děkuji předem.
Varit pivo zo sladoveho vytazku je fakt umenie...
Na zahradu by se mi to líbilo, ale pokud to bude stát kolem 2 mega (druhá firma), tak holt asi nic, za ty peníze mám i lepší nápady.
No já nevím, ty věci z kontejneru někdy chutnají všelijak :)