Diskuze

Válka s cukrem doputovala na Moravu. Tamní závod dodá „zdravější“ sladkosti

Společnost Nestlé chce přispět ke snížení nadměrné konzumace cukru, která patří mezi hlavní příčiny mnoha civilizačních onemocnění. Její závod Zora v Olomouci bude ve výrobě využívat nový typ cukru. Díky němu prý sníží obsah cukru ve výrobcích až o 30 procent, i přesto výrobce deklaruje, že chuť zůstane stejná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně ať nepoužívají umělé rakovinotvorné cukry. Dnes jsem si chtěl pro změnu koupit nugátovou čokoládu a nugátové oplatky a ve všem byl ten palmový olej, tak že jsem si nakonec nekoupil nic.

1 2
možnosti

Nestle je obrovsky korporat, takze tam se maximalne hledi na naklady a minimalne na kvalitu. Same nahrazky a nahrazky nahrazek. Hlavne ze se to pak pekne vyjima v Excelovych grafech pro manazery.

8 0
možnosti

Myslím, ze mnohem zdravější bude, tyhle veci nejist vůbec.

10 0
možnosti

To určitě, ale musel by se zavést tvrdý koncentrák, aby ty sladkosti skončily. Tohle pokud se osvědčí, mohlo by to mít podobný efekt jako sítka na kohoutcích: menší spotřeba a ještě k tomu větší spokojenost.

0 0
možnosti

Říkala jsem si, jak to dělávaly naše babičky. Vždyť na každé buchtě, koblize nebo vánočce byly nasypané hrsti cukru a přesto nebyli tlustí... jenže taky, když jsme se podívala na recepty podle kterých babička pekla a porovnala s těmi dnešními, tak většina cukru z buchet byla právě na tom povrchu a v buchtě minimum. A jak chutnaly sladce;-)

6 1
možnosti

Co si budem vykládat, dobře vypracované těsto je sladké i bez špetky cukru a když do takové buchty člověk dá lžičku povidel a popráší to několika miligramy cukru, má hotovo! :-)

2 0
možnosti

Tomuto se asi výrobci nebrání, prodají vzduch za cenu cukrovinky :-)

3 0
možnosti

Na pultech již pěknou řádku let ;-D

0 0
možnosti

Tahle vychytávka zní kupodivu rozumně. :-)

2 1
možnosti

M42i14r22e71k 37G58a20j21e26r

28. 3. 2018 17:04

Reklama musi vzdy znit rozumne, aby nachytala co nejvice zakazniku.

0 0
možnosti

Dneska je všechno eko,bio-hlavně ziskRv to je důležité

1 1
možnosti

Nestlé už dávno není Nestlé jak ji známe. všechno tam šidí, všechno vším nahrazují a originální receptury jsou dávno ty tam! S nakupováním jejich výrobků jsme skončili, protože už i naše malé děti dávno poznaly, že čokoláda od jedné firmy nechutná tak dobře jako od druhé! Ale pořád se najdou tací, kteří za šizené zboží dokáží utratit majlant.....;-€;-O

18 0
možnosti

P81e64t96r 66F52i31a49l45a

28. 3. 2018 12:04

Když se podívám na stávající složení, tak dominuje fruktózový sirup. Takže další pokus, jak vyhovět specifickým nárokům českých konzumentů a ještě více ušetřit. Oproti těm náhražkám je cukr ještě zdravá přírodní surovina.

11 0
možnosti

Však by jste přeci nechtěl konzumovat kvalitnější potraviny ;-D

0 0
možnosti

Proti té náhražce bude cukr nejspíš naprosto zdravá potravina

9 5
možnosti