Poštovní známka Pražský hrad, autorem je Adolf Absolon. | foto: Česká pošta / iDNES.cz

Češi vybírali nejhezčí poštovní známku. Zvítězil výhled na letní Hradčany

  • 4
Češi v anketě vybrali nejhezčí poštovní známku vydanou v roce 2019. Vítězným motivem se stal letní pohled na Pražský hrad autora Adolfa Absolona. V anketě bylo možné vybírat ze 40 loni vydaných známek.

Hlasování se uskutečnilo prostřednictvím webových stránek www.znamkaroku.cz nebo přes prostřednictvím časopisu Filatelie. Autorem vítězné známky je Adolf Absolon, který zachytil pohled na Pražský hrad z netradičního úhlu. 

Vítězná známka vyšla ve variantě dvou ročních období. Letní výhled se 627 hlasy obsadil první příčku, ten zimní pak skončil na pátém místě.

Druhé místo obsadila poštovní známka z emise Europa s názvem Ledňáček říční od Jaromíra a Libuše Knotkových. V rámci emise Europa bylo pro minulý rok vyhlášeno téma Národní ptáci a již zmíněný ledňáček se na stupně vítězů dostal s 575 hlasy. O oblíbenosti této známky svědčí zároveň i fakt, že je známka v prodeji České pošty téměř vyprodána.

Třetí místo obsadil opět Adolf Absolon, tentokrát s emisí Les Království. Autor na této známce zobrazil téměř celou zeď přehradní nádrže Les Království a v anketě si známka získala 411 hlasů.

Která ze známek se nejvíc líbí vám?

celkem hlasů: 98
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 17. srpna 2020. Anketa je uzavřena.