Diskuze

Jablonecké ozdoby dělají Vánoce ve světě

Ať navštívíte Josefa Dvořáka, šéfa a spolumajitele jablonecké společnosti Ornex, v jakoukoliv roční dobu, dýchnou na vás Vánoce. Na zdech, stolcích, ale i na několika malých stromečcích postavených v jeho firmě se třpytí tisíce vánočních ozdob nejrůznějších tvarů, barev i velikostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Thyronx

29. 9. 2005 20:59
Problem
roblem neni snad ani tak v kvalite jako spis napaditosti a mnozstvi ktere lze svetu nabidnout. Milion kusu je skoro jako nic.. vyzaduji se obrovske serie pro prodejni retezce a konkurencni cenu a napaditost.
0 0
možnosti

Thyronx

29. 9. 2005 20:57
Kdyz navstivite stalou vystavu...
Kdyz navstivite stalou vystavu Vanocnich ozdob ve Frankenmuth (USA-Michigan) poznate jak prumernou roli hraje ceska produkce ve svetove nabidce tisicu firem z mnoha desitek zemi.
0 0
možnosti

Josef Dvořák

3. 10. 2005 13:59
Re: Kdyz navstivite stalou vystavu...
Jen pro upřesnění sděluji, že ve Frankenmuthu nejde o stalou vystavu, ale celoroční maloobchodní prodeje různých druhů vánočních ozdob a do tohoto obchodu naše firma Ornex dodala za dobu své existence ne nepodstatné množství ručně foukaných a ručně dekorovaných skleněných vánočních ozdob. Dle dostupnych oficialních statistik skleněné ručně foukané a ručně malované ozdoby z České republiky, vždy za posledních 10 let statisticky nepoklesy v žebřížku dovozních zemí pod 6 příčku, což pokládáme za dobrý výsledek v naší komoditě, přičemž jistě  významějším dovozcem je se svojí zejména strojní výrobou Čína, jejíž dovozu i v této komoditě přesahují z celkového objemu 50%.
Pokud jde o počet zemí vyrábějící skleněné vánoční ozdoby, těch podstatných je pouze 6 (nikoliv mnoho desítek) a počet skutečně vyznamných vyrobců, eventuelně exportérů nepřesahuje 100 (nikoliv tisíce). vyrábějící skleněné vánoční ozdobynavzájem si    
0 0
možnosti