Uhynulá myš v supermarketu Interspar v Prostějově.

Uhynulá myš v supermarketu Interspar v Prostějově. | foto: SZPI

Inspekce uzavřela další Interspar kvůli myším, tentokrát v Prostějově

  • 35
Zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela Interspar v Prostějově. Při kontrole prodejny našla trus hlodavců, ohlodané potraviny a uhynulou myš. Jde už o třetí případ uzavřeného Intersparu za posledních sedm dní. Minulý týden inspekce dvakrát po sobě musela kvůli myším uzavřít pobočku řetězce ve Zlíně.

Inspekce v Prostějově při kontrole Intersparu našla ve skladu i na prodejní ploše exkrementy hlodavců a ohlodané potraviny. Ve skladu pak ležela dokonce uhynulá myš.

"Stopy přítomnosti hlodavců inspekce zaznamenala mimo jiné i v regálech mezi cukrovinkami a potravinami pro děti," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspektoři prodejnu nechali ihned zavřít a nařídili, aby řetězec zajistil odbornou deratizaci prodejny a zavedl plán na regulaci škůdců. Inspekce zároveň zakázala prodej veškerých potravin se stopami přítomnosti hlodavců.

Interspar měl problémy s hlodavci už minulý týden. V úterý inspekce uzavřela prodejnu ve Zlíně (více zde).

Firma sice urychleně provedla deratizaci, ve čtvrtek si však jeden ze zákazníků všiml pobíhajících myší a přivolal inspektory zpět. Ti poté prodejnu uzavřeli znovu (více čtěte zde).