Diskuze

Fed zdražil Američanům podvanácté v řadě půjčky

Levným půjčkám ve Spojených státech je, jak se zdá, nadobro konec. V úterý večer zvedla americká centrální banka podle očekávání úrokové sazby o čtvrt procentního bodu na rovná čtyři procenta. Ty se tak dostaly na úroveň roku 2001 a dál šplhají vzhůru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slavek

4. 11. 2005 15:10
Tak a uz jsou v prdeli
0 0
možnosti

Leonardo Cupránek

3. 11. 2005 11:36
D E P R E S E
Jen doufam, ze i ekonomicti ignoranti konecne pochopi, jake jsou realne priciny vzniku hospodarske deprese!
Ze jsou v tom, ze stat umele (na inflacnim zaklade) snizi urokove sazby aby kratkodobe podporil "rust". Zacnou se tak realizovat i investice, ktere by pri normalnim stavu (trhem stanovenych urocich) nemely sanci. Proste proto, ze jejich rentabilita je nizsi, nez trzni urokova mira, ale vyssi, nez umele snizena urokova mira.
Stat je nucen po case uroky zvednout. A tyto investice zacnou krachovat. Dostavi se hospodarska deprese. Hospodarsky jsme tam, co jsme byli, ale pri vyssi cenove hladine (vzroste inflace).
Opakuji: jedinou pricinou hosp.depresi a inflace je stat, resp. jeho fiskalni a monetarni politika (cili nova
0 0
možnosti

Leonardo Cupránek

3. 11. 2005 11:36
Re: D E P R E S E
Opakuji: jedinou pricinou hosp.depresi a inflace je stat, resp. jeho fiskalni a monetarni politika (cili nova forma centralniho planovani) a  statni monopol na tisk nekrytych (tedy falesnych) penez.
0 0
možnosti

1

2. 11. 2005 11:20
Dotaz na odborníky
Jestli někdo víte proč při obavách z možného růstu cen energií je adekvátní reakce zvýšení úrokové sazby, tak mi to, prosím, vysvětlete.
Ach jo (bez laskavého svolení 1)
0 0
možnosti