Diskuze

Drogy a strach jsou výnosný obchod

Víte, co mají společného prodej drog, únosy a vydírání? Samozřejmě jsou to podle zákonů zemí takzvaně civilizovaného světa trestné činy. Kromě toho jde ale o neobyčejně výnosný zdroj příjmů. Například povstalci z Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC) pomocí těchto praktik za posledních deset let vydělali 3,5 miliardy dolarů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

igor@lighthouse.cz

7. 11. 2001 18:06
Drogy a strach jsou výnosný obchod
Drogové kartely s ochrannými Guerillami otáčejí kola velkých peněz chemického a zbrojařského průmyslu USA. Kokain se finálně čistí od příměsí právě Acetonem,který nakupují klikatými obchvaty právě z chemických továren na jihu USA.Při pohledu na fotografii k článku si o zbraních nebudeme myslet nic opačného.Špinavý bussines světí jakékoli cesty a prostředky.Při tak obrovských ziscích není vyloučeno že politika tamních zemí a její představitelé jsou namočeni v korupci už celá léta. Tak kde je chyba?
0 0
možnosti

JV

7. 11. 2001 17:52
Legalizace drog: jediné řešení
Dovolím si připomenout fakt, že třeba takoví trafikanti mají mnohem nižší míru kriminality než drogoví dealeři. A před začátkem drogové prohibice nebyl obchod s drogami spojen s takovou kriminalitou. Naopak po začátku alkoholové prohibice v USA kriminalita, zejména ta nejzávažnější, prudce vzrostla, avšak po legalizaci alkoholu poklesla. Je zřejmé, že "drogový problém" má jediné rozumné a dlouhodobě udržitelné řešení ...
0 0
možnosti