Diskuze

Ze dvou dnů na tři. Česká pošta prodlouží doručování ekonomických zásilek

Česká pošta od července prodlouží doručovací dobu u takzvaných ekonomických listovních zásilek o jeden den na tři dny. Důvodem je podle ní trvalý pokles zájmu o posílání listovních zásilek a s tím související optimalizace poštovní sítě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Místo aby služby zlepšovali, tak je cílevědomě zhoršují.

0 0
možnosti
MR

V dnešní době ještě prodlužovat dodání? To je krok zpátky (a cesta do pekel).

Domnívám se, že vláda a vedení pošty si jdou na ruku a chtějí dokázat, že pošta coby nezprivatizovaný pozůstatek socialismu nemůže ve světě tržního kapitalismu přežít a dělají vše pro, aby nepřežila.

Všechna "ozdravná" opatření - propouštění, rušení pboček, zdražování, prodlužování dodacích lhůt a zavádění různých "nadstandardů", co dříve bylo standardem, zatím vedla jen k odlivu zákazníků.

Co vím, tak pro pošťáky je to práce navíc = vytřídit zásilky se standardním doručením a podstandardním (ekonomickém) doručením. A doručovatel jede trasu stejně každý den, protože veze jak ty normální, tak i ty "opožděné" zásilky. Takže jen snaha pošty vytřískat nějaké peníze navíc za doručení zásilky v dříve běžném termínu, tedy následující den po podání. Za socíku se něco podobného nazývalo "expres", za příplatek, ale to znamenalo, že zásilka byla dodána mimo běžné doručování.

Jinak - pošta v sousední Žitavě (NDR bývalá) doručuje běžně do domácností i v sobotu. To až se někdo bude ohánět s tím, že ve světě je běžné D+3 a více jako standard.

3 0
možnosti
Foto

má o služby pošty ještě někdo zájem

1 1
možnosti
DT

Tempo změn, které přinesou nižší tržby, se stále zvyšuje. Asi se už blíží naplánovaný termín privatizace České pošty, i když vláda zatím o něm neví.

3 0
možnosti
MK

Na postu uz vylkzene se.u. Zasilkovna, DPD, PPL. Mnozi z nich doruci idoois a tondo dvou dnu. Podam v Z-boxu, klidne o pulnoci a vic neresim

0 0
možnosti
MS

To má logiku - o službu je menší zájem a tak ji zdražíme a zhoršíme. To jistě přiláká více zákazníků.

15 0
možnosti
Foto

Potřeboval jsem poslat balíček přes EMS do Ljubljany. Tak ten expres je dodání minimálně 5 dní. Cena asi 1.500,- CZK. To bych to tam mohl rovnou odvézt autem. Bylo by to skoro stejně drahé a o 4 dny kratší! To je služba k pohledání.

3 0
možnosti
JL

J30a60n 29L26u42k27á47š

2. 6. 2023 18:04

Oficialne ze 2 dnu na 3, realne znamena z tydne na dva?

5 0
možnosti
PM

Je to sice delší, ale zato dražší cesta

9 0
možnosti
MV

M90i82l68a82n 24V36i24k

2. 6. 2023 17:34

Dnes podáte - a kdy že to dodáte??

Trošíčku zdražíme, ale za to vám to dodáme o něco později.

12 0
možnosti