ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Natankovat a odjet. Kávu si u benzinky už řidiči nedají

  • 69
Čerpací stanice zůstaly po uzavření obchodních center jedním z míst, kde je kromě pohonných hmot možné nakoupit i jiný sortiment. Majitelé pump nicméně kvůli pandemii ukončili prodej čerstvých pokrmů a vyzvali zákazníky, aby se na benzinkách příliš nezdržovali.

„Naše čerpací stanice jsou zatím v provozu včetně obchodů s širokým sortimentem doplňkového prodeje, balených potravin, léků či hygienických potřeb. Zastavili jsme ale prodej veškerých čerstvých produktů a prodej kávy,“ uvedl za stanice Benzina mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl.

K podobnému kroku přistoupili i u stanic MOL, kde uzavřeli Fresh Corner koutky, včetně prodeje sendvičů, hot dogů, jakéhokoli nebaleného jídla a prodeje kávy. „Snažíme se eliminovat konzumaci potravin a shromažďování lidí na našich čerpacích stanicích,“ sdělil iDNES.cz ředitel komunikace Anton Molnar.

Rostoucí zájem o tankování ani prodej potravin na benzinkách neregistrují. „Nedá se to zevšeobecnit, nenastalo významné navýšení, je to individuální, jak na kterých čerpacích stanicích. Na dálnicích a v okolí hranic došlo spíš k poklesům,“ dodal Molnar.

Čerpadláři společně prosí, stejně jako ostatní obchodníci, své zákazníky o ohleduplnost. „Na čerpací stanici by se měli zdržovat co nejméně a neměli by využívat relaxační zóny. Při čerpání pohonných hmot mohou využít jednorázové hygienické rukavice a snížit tak riziko nákazy. Při platbě by měli preferovat platební karty a platbu v hotovosti využívat pouze v krajních případech,“ shrnul Kaidl.

„Děláme maximum pro to, aby situace měla pokud možno co nejmenší dopad na občany České republiky,“ přidává se marketingový manažer OMV Michal Janda.