Komplex nabídne zhruba deset tisíc metrů kancelářských prostor. Ilustrační foto

Komplex nabídne zhruba deset tisíc metrů kancelářských prostor. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Avalon přivede do Plzně firmy i práci pro 1200 lidí

  • 1
Až dvanáct stovek lidí by mělo najít práci v novém administrativním centru, jež vyroste v Plzni. Avalon Business Centrum za stovky milionů korun vznikne v areálu po tiskárně Typos. Projekt představili na včerejší tiskové konferenci investoři stavby, společnost The Acred Group a ryze česká firma Expandia.

"Práce na stavbě začnou už letos v prosinci. Otevření centra plánujeme na březen roku 2007," řekla Petra Caineová z Acredu.

Centrum by mělo nabídnout především kancelářské prostory pro firmy, které chtějí začít podnikat v Plzni. "Poptávka společností už teď převyšuje naši nabídku zhruba trojnásobně. O prostory v Avalon centru mají zájem domácí i zahraniční firmy," vysvětluje manažer projektu Petr Kouřil.

Komplex nabídne přes deset tisíc metrů čtverečních kancelářských prostor a jeho součástí bude také několik obchodů a fitness centrum. Vznikne zde 185 míst k parkování, jedna čtvrtina z toho by měla sloužit veřejnosti.

Plzeň nabízí podle investorů řadu výhod, díky kterým je pro firmy zajímavá. "Především je tu velký pracovní potenciál, dobrá dostupnost hlavního města i blízkost hranice a nedostatek administrativních budov," prohlásila Caineová. Jediným větším kancelářským komplexem je v Plzni šestnáctipatrová budova Bohemia centra.

"Průměrný nájem kancelářských ploch se bude pohybovat okolo tří set korun za metr čtvereční měsíčně. To je v Plzni pro tyto účely standardní," doplnila Caineová.

Za pozemky a budovy bývalého Typosu zaplatili investoři několik set milionů korun. Některé budovy projdou rekonstrukcí, pak je doplní novostavby. Spolu s hotelem Diplomat, který by měl být hotov v lednu roku 2007, je Avalon centrum už druhým velkým projektem, který počítá s dokončením v prvním čtvrtletí roku 2007.

,