Internetový prodejce Kasa.cz.

Internetový prodejce Kasa.cz. | foto: iDNES.cz

Arca koupila 30 procent internetové firmy Kasa.cz

  • 3
Společnost Arca Capital Bohemia slovenského miliardáře Pavola Krúpy, koupila třicetiprocentní podíl internetového obchodu Kasa.cz. Ten je dvojkou v on-line prodejích na českém internetu. Společnost chystá útok na trhy východní Evropy, nejprve na maďarský.

O obchodu dnes jako první informovaly Hospodářské noviny.

Kasa.cz hledala investora pro zajištění expanze do dalších zemí Evropské unie. Podle šéfa firmy Martina Kasy jsou náklady spojené s expanzí vždy obrovské.

"Růst bez investora by se jistě dalo řadu let, avšak zejména v zahraničí pomaleji, než si představujeme. Proto máme investora," řekl listu.

Prvním společným krokem bylo zvýšení základního jmění o 30 milionů korun. Další náklady na expanzi pak budou hrazeny hlavně z kapsy investora.

"Z malého start-up zakladatelé vybudovali velkého hráče. Spojení know-how zakladatelů a naše zkušenosti z oblasti investování jsou dalším logickým krokem v růstu společnosti Kasa.cz," řekl Karel Štefulík z představenstva Arca Capital Bohemia.

Evropské internetové obchody rostou v posledních letech průměrně o dvacet procent. Kasa loni vykázala růst přes sedmdesát procent a připsala si tržby 1,28 miliardy korun.

Zájem investorů o českou síť roste. Centrum.cz nedávno získal americký fond Warburg Pincus. Fond chce podle HN ve svých nákupech pokračovat a nyní se zajímá i o další portál Atlas.cz.

Pro Atlas hledá jeho vlastník Epic Holding nového majitele už delší dobu. Cena, kterou požaduje, se má pohybovat okolo 800 milionů korun. - více zde