Pokojíček pro dva kluky dopadl na výbornou. Je v něm vše, co potřebují

  1:00aktualizováno  1:00
Jáchym a Kryštof mají rádi vesmír. V kosmickém stylu by chtěli mít i svůj společný pokoj. Prostor velký necelých dvacet metrů čtverečních jim zařídí designér Petr Šlejmar.

Druhá série pořadu Bydlet jako..., kterou vysílá Česká televize každou sobotu, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Fotogalerie

Bratři Jáchym a Kryštof bydlí v Plzni společně s maminkou Evou v přízemí rodinného domu. Kluci zatím nemají vlastní pokoj a spí v ložnici spolu s mámou. To se však brzy změní.

Mají se přestěhovat do pokojíčku, který vyžaduje radikální proměnu. Kluci potřebují postele, pracovní stolky, úložné prostory a novou podlahu, protože starý celoplošný koberec musí z pokoje pryč.

Eva by chtěla alespoň některý stávající nábytek v místnosti zachovat, případně vhodně upravit. Designér Petr Šlejmar může do pokojíčku přestěhovat i další nábytek v bytě, pokud by se mu do proměny hodil.

Šlejmar celý pokoj vyklidil a nechal odstranit i starý celoplošný koberec, pod ním se zachovala celotřísková podlaha, která je nyní nově napuštěná tmavě modrou slabovrstvou lazurou a přelakovaná.

Stěny jsou vymalované šedomodrou barvou, na zdi za patrovou postelí je celoplošná tapeta s motivy vesmírných těles a astronautů. Modře natřené dřevěné police jsou zavěšené na žlutých nylonových popruzích.

Původní skříň s dřevěným dekorem návrhář přetřel šedomodrou a její povrch ozvláštnil tupováním - pomocí kartonové šablony a houbičky s černou barvou vytvořil motivy písmen J a K (Jáchym a Kryštof) a masky Stormtrooperů z filmové ságy Hvězdné války. A tak vytvořil z obyčejné skříně „vesmírný kontejner“.

Jáchym a Kryštof mají z nového pokojíčku radost. Na snímku je herec Roman Zach,...

Jáchym a Kryštof mají z nového pokojíčku radost. Na snímku je herec Roman Zach, který pořadem provází.

Na nábytku a dřevěné truhle jsou černožluté výstražné pruhy a žluté nylonové úchytky. Kluci mají v pokojíčku také dvě pracovní místa, knihovnu, kovovou skříňku vedle okna a před palandami leží na zemi malý koberec.

„Pokojíček s vesmírnou tématikou pro kluky je laděn do modré, bílé a šedé, přesně, jak jsem si přála. Chtěla jsem zároveň vyřešit spaní, pracovní místo a úložné prostory, a to všechno zde je. Zadání bylo splněno na výbornou,“ pochvaluje si maminka Eva.

Autor:
Témata: Bydlet jako...

Nejčtenější

Matěj Stropnický zachraňuje zámek. Každou neděli jej otevírá veřejnosti

Zámek Osečany je státem prohlášenou kulturní památkou a chátrá od revoluce, kdy...

Matěj Stropnický opustil politiku a přesídlil na venkov do Osečan, kde si s partnerem Danielem Krejčíkem pořídili...

Místo na Slovensku si dům postavila raději v Rakousku. A je spokojená

Podlahu na terase s integrovaným grilem tvoří dřevěný masiv, který příjemně...

Za hranice Slovenska přivedli majitelku domu příbuzní. Dcera s rodinou ji přemluvila, ať si stejně jako ona postaví dům...

Úraz manželky vše změnil. Skvělá dřevostavba vyřešila všechny problémy

Neobvyklý půdorys vytváří neotřelá zákoutí, tím nejútulnějším je „náruč“...

Helena a Jan potřebovali domov bez výškových rozdílů a překážek, semknutý se zahradou a tak akorát velký pro dva....

Byt v činžovním domě je plný světla. Je připravený na další děti

Množství a kvalita denního světla – tento faktor sehrál při výběru nemovitosti...

Spolupráce investorky a architektky začala u tohoto bytu mnohem dříve, než bývá zvykem, a to již při výběru...

Jak se staví sen pro mámu a pětiletého syna, který miluje černou barvu

Také obývací pokoj pojali designéři převážně v šedé, černé a antracitové barvě.

Od šestnácti pracovala Andrea jako modelka, jezdila po světě. Stesk po domově ji přivedl zpět domů. Dostudovala, začala...

Další z rubriky

V bytě vybourali všechny příčky. Ze sloupu uprostřed je „dubové srdce“

Sloup uprostřed bytu slouží jako „dispoziční i funkční srdce“ interiéru.

Pražské Holešovice se z nepříliš lákavého místa začaly po povodních v roce 2002 měnit na atraktivní a přitažlivou čtvrť...

S domy srovnali se zemí i kapličku. Češi a Němci ji společně obnovili

Obnova kapličky trvala pouhý měsíc. Při stavbě byly použity kameny, žulové...

Díky své poloze sloužila v minulosti kaplička v osadě Mílov poblíž Božího Daru v Karlovarském kraji českému i německému...

Škola z roku 1906 roky hyzdila Blatničku. Teď se v ní šijí krásné kroje

Zanedbaná a nevyužívaná škola v Blatničce v Jihomoravském kraji dlouhá léta...

Zanedbaná a nevyužívaná škola v Blatničce v Jihomoravském kraji dlouhá léta hyzdila obec, než se z ní stalo centrum...

Najdete na iDNES.cz