Brnem chodí o dva kapsáře méně, brali peněženky, šperky i zlaté zuby

  • 9
Operovali u brněnského hlavního nádraží. Lidem brali peněženky, mobily a ulovili i dva zlaté zuby. Dvojici kapsářů teď dopadli policisté. Škoda přesáhla sto tisíc korun. Oba muži skončili ve vazební věznici, kde si nejspíš počkají na soud.

Dvojice kapsářů okrádala cestující na vlakových nástupištích, v podchodu brněnského dopravního a obchodního uzlu i na tramvajových zastávkách. Kriminalistům se jich podařilo vypárat v minulých dnech.

Čtyřiadvacetiletému muži dokonce díky záznamům z bezpečnostních kamer prokázali šestadvacet kapesních krádeží. 

„Za poslední měsíc jich bylo šestnáct. Vedle toho také policistům přiznal i několik krádeží řetízků, které poškozeným v létě strhl z krku. To vše stihl za období od dubna, kdy byl právě pro majetkovou trestnou činnost ve vězení. Komplicem mu byla v řadě případů o čtyři roky mladší žena,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Brali obvyklé věci jako peněženky či mobily. Cestující okrádali i za chůze, když jim věci vytahovali z batohů a tašek. Ukradli i dva zlaté zuby, které mají podle majitelky hodnotu třicet tisíc korun.

„Celková škoda se vyhoupla přes sto tisíc korun. Ve stejné oblasti řádil i osmadvacetiletý muž. Ten od začátku září, kdy se vrátil z výkonu trestu, stihl okrást čtyři poškozené. Muž napadající na jednu nohu ve všech zatím prokázaných případech kradl z batohu neseného na zádech. Poškozeným způsobil škodu za nejméně třicet tisíc korun,“ uvedl ještě Malášek.

Oba muži skončili ve vazební věznici. Podle kriminalistů výčet krádeží ještě není konečný. Zároveň upozorňují, aby si všichni dávali před vánočními svátky větší pozor na své věci.