Díky kvalitě a rozmanitosti místních podniků si podle Lukáše Hejlíka lidé v Brně mohou připadat jako na dovolené. O zdejší gastroscéně napsal knihu Brno 100. | foto: Adriana Fialová

Brno hraje v gastru prim, ale chybí tu fantastická česká kuchyně, říká Hejlík

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Cestuje po celém Česku a do svého projektu Gastromapa píše o podnicích, ve kterých mu chutnalo. Nabídka v Brně okouzlila Lukáše Hejlíka natolik, že městu věnoval dokonce samostatnou knihu s rovnou stovkou restaurací, barů a kaváren.

„V gastronomii je mnoho žánrů, a kdybych je měl všechny vypsat na papír a říct, jestli jsou v Brně, tak vždycky řeknu ano,“ popisuje herec a moderátor v dalším dílu letní série Sem bych vás vzal, v němž osobnosti spojené s jižní Moravou zvou čtenáře na svá oblíbená místa.

Jaký je váš vztah k jižní Moravě?
Mám ji samozřejmě rád, ale musím říct, že já mám rád celé Česko a snažím se dostávat do všech regionů. Jižní Morava ovšem určitě patří k mým oblíbeným už jenom proto, že tam velmi často hraju, ať už v Mikulově, Břeclavi, Hustopečích, Vyškově a samozřejmě v Brně, které je naší vlajkovou lodí, naše představení v Redutě jsou vždycky super. Na jižní Moravě také už dvacet let částečně bydlím, konkrétně na Rosicku u Brna, takže se dá říct, že jsem tu opravdu doma.

Mám rád Bořetice a opravdu hrozně moc rád mám restauraci Panelka Luleč na Vyškovsku, to je jeden z mých nejoblíbenějších podniků vůbec. Spojit to s místním přírodním koupáním v zatopeném lomu.

Lukáš Hejlíkherec, moderátor a autor gastroknihy Brno 100

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se