- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Díky kvalitě a rozmanitosti místních podniků si podle Lukáše Hejlíka lidé v Brně mohou připadat jako na dovolené. O zdejší gastroscéně napsal knihu Brno 100. | foto: Adriana Fialová
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
„V gastronomii je mnoho žánrů, a kdybych je měl všechny vypsat na papír a říct, jestli jsou v Brně, tak vždycky řeknu ano,“ popisuje herec a moderátor v dalším dílu letní série Sem bych vás vzal, v němž osobnosti spojené s jižní Moravou zvou čtenáře na svá oblíbená místa.
Jaký je váš vztah k jižní Moravě?
Mám ji samozřejmě rád, ale musím říct, že já mám rád celé Česko a snažím se dostávat do všech regionů. Jižní Morava ovšem určitě patří k mým oblíbeným už jenom proto, že tam velmi často hraju, ať už v Mikulově, Břeclavi, Hustopečích, Vyškově a samozřejmě v Brně, které je naší vlajkovou lodí, naše představení v Redutě jsou vždycky super. Na jižní Moravě také už dvacet let částečně bydlím, konkrétně na Rosicku u Brna, takže se dá říct, že jsem tu opravdu doma.
Mám rád Bořetice a opravdu hrozně moc rád mám restauraci Panelka Luleč na Vyškovsku, to je jeden z mých nejoblíbenějších podniků vůbec. Spojit to s místním přírodním koupáním v zatopeném lomu.
Připojte se ještě dnes a získejte: