(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Luboš Kratochvíl, iDNES.cz

Opilec bloudil lesem. Zachránil ho hovor s otcem, který navedl policisty

  • 9
Telefonát otci zachránil opilého mladíka, který zmateně bloudil lesem na okraji Brna a obával se umrznutí. Nakonec našel útočiště v opuštěné budově, kde jej spícího objevili policisté. Navedl je právě opilcův otec.

Dvaadvacetiletý mladík si ve středu vyrazil s kamarádkou po restauracích poté, co podle svých slov celý den nic nejedl.

Kvůli alkoholu nezvládl cestu domů a probudil se v lese v Mariánském údolí, kde končí jedna z brněnských nočních autobusových linek.

„Dezorientovaný muž si nejprve uvědomil, že mu chybí zubní náhrada, kterou se chvíli marně snažil hledat. Pak zavolal svému otci do zahraničí, který mu vyčinil a poradil, ať se snaží najít nějaké lidi,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Žádného člověka mladík nenašel, zaznamenal však světlo v dálce, ke kterému se v obavě z umrznutí vydal. Cestou přebrodil potok a nakonec se dostal do opuštěné budovy, ve které usnul.

Probudili ho až policisté, které zalarmoval mladíkův otec. Na správné místo je navedl díky informacím z telefonátu se synem.

„Policisté pak se správcem objektu nalezli u potoka čerstvé stopy, které udaly směr pátrání. V době záchrany už bylo na židenickém obvodním oddělení do pátrací akce nachystáno dalších 35 policistů,“ informoval Šváb.

Policisté kromě mladíka nalezli také jeho ztracený mobil, který mu předali. Noční výletník i o půl sedmé ráno nadýchal víc než jedno promile.