David Toms

David Toms | foto: Reuters

Čejka si zahrál dvě kola a končí, nový turnaj vede muž z pozadí Toms

  • 1
V obou kolech The McGladrey Classic zahrál David Toms po dvou bogey, přesto je po polovině turnaje nejlepší. S průběžnou bilancí deset ran pod par vstoupí do finálového programu s klidem hráče, jenž sice nemá svůj nejlepší rok, ale zůstane i v příští sezoně trvalou součástí zámořské PGA Tour.

A o to hlavně v pětidílné Podzimní sérii, jejíž druhou součástí turnaj v Sea Island v Georgii je, především jde.

Štěstí pro Alexe Čejku, jenž už získal v sezoně dost dobrých umístění a finančních prémií na to, aby se nemusel bát o plnohodnotnou kartu na sezonu 2011.

Po delší herní přestávce totiž německý reprezentant českého původu neprošel cutem, takže žádný přírůstek na konto nemůže čekat.

Alex Čejka, Turning Stone Resort Championship 2010.

Alex Čejka, Turning Stone Resort Championship 2010.

Čejka zahrál v součtu dvou kol +1. Ztráta z prvního kola (73 ran) ještě nebyla hrozivá, ale dnes se mariánskolázeňský rodák nedokázal dostat níž než na skóre 68, což mu sice pomohlo zlepšit se, ale cut z toho o jeden úder nebyl.

Třiačtyřicetiletý Američan Toms se pochválil, že hrál skvěle, ale také ho mrzely ztráty. "Dvakrát jsem zkusil být agresivní a dvakrát jsem za to zaplatil. Totéž se mi přihodilo včera. Zdejší hřiště už je takové," uvedl lídr o hřišti Seaside Course, kde se hraje o podíly z dotace čtyři miliony dolarů. Jelikož jde o nový turnaj, hráči ho moc neznají.

Zatím nejlepší z nich se zasmál tomu, že většiny svých vítězství dosáhl v létě, zatímco v Podzimní sérii nemívá dobré výsledky. "Asi je to kvůli teplu. Jsem na něj zvyklý, protože jsem vyrostl na jihu," potvrdil Toms.

Momentálně je lepší než oba členové amerického týmu Pro Ryder Cup ve startovním poli.

V pátek si z nich polepšil Zach Johnson, jenž je se skóre -4 na děleném 19. místě, zatímco Matt Kuchar je na tom o ránu hůř, ovšem pro průběžné skóre to nic neznamená.

Druhý za Tomsem je se ztrátou jediné rány jeho americký krajan Joe Durant.