Další smrtící útok žraloka hlásí Bahamy. Turistku vytáhl plavčík, nepřežila

  • 42
Úřady hlásí další smrtelný útok žraloka na člověka. Čtyřicetiletou Američanku v pondělí napadl při projížďce na paddleboardu na Bahamách v západní části ostrova New Providence. Přestože ji z vody stačil vytáhnout plavčík, kvůli vážným zraněním na místě zemřela.

Americká turistka na Bahamy přicestovala z Bostonu. Užívala si jízdu na paddleboardu se svým příbuzným, když náhle žralok zaútočil.

Incident se stal poblíž letoviska v západní části ostrova New Providence, uvedla policie a dodala, že dvojici pomohl z vody plavčík.

„Oběti byla poskytnuta první pomoc. Utrpěla však vážná poranění pravé strany těla, včetně oblasti pravé kyčle a také pravé horní končetiny,“ uvedla policie, která ženu na místě prohlásila mrtvou.

Ačkoli smrtelné útoky žraloků nejsou na Bahamách běžné, v poslední době byly zaznamenány nejméně dva další podobné případy.

Podle záznamů místní policie se v listopadu stala obětí 47letá Němka, kterou žralok napadl během potápěčského výletu ve vodách u West Endu na ostrově Grand Bahama.

Loni v září při útoku žraloka zahynula 58letá Američanka, která se svou rodinou šnorchlovala ve vodách ostrova New Providence.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video