Záhadná nevolnost evakuovala letiště

  • 6
Stovky cestujících musely být evakuovány z terminálu letiště v australském Melbourne, když se u několika desítek lidí začala projevovat nevolnost. Měli žaludeční problémy, zvraceli a trápily je dýchací potíže. Příčinu zdravotních problémů zjišťují odborníci.

Špatně se cítilo přes čtyřicet lidí, devětadvacet z nich skončilo v nemocnici. Z terminálu společnosti Virgin Blue pro vnitrostátní lety bylo podle odhadů evakuováno na 500 cestujících.

"Naše záchranné jednotky vyklidily terminál, když se u několika lidí projevily stejné potíže," řekl mluvčí správce letiště. "Jejich příčiny zatím neznáme," dodal.

Lidi s nevolností ošetřovali zdravotníci v ochranných oblecích v provizorní nemocnici před letištní budovou. Podle mluvčí letiště Brooke Lordové mohl být příčinou zdravotních problémů únik chemikálie. Většina postižených byli pracovníci letiště.

"Okamžité testy kvality vzduchu a klimatizačních jednotek neukázaly nic, z čeho by mohly pramenit zdravotní potíže," uvedla Lordová.

Společnost Virgin Blue zrušila všechny odlety. Pasažéři z přilétajících linek musejí na ploše letiště přestoupit do autobusů, které je odvezou na jiný terminál.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video