V Moskvě došlo k dalšímu výbuchu

Moskva - Dvě osoby byly zraněny při nedělním výbuchu plynu v ulici Bolšaja Čerkizovskaja ve východní části ruské metropole. Podle orgánů činných v trestním řízení šlo o explozi plynové bomby.
Kompetentní úřady tvrdí, že šlo o plynovou bombu, která explodovala v bytě, kam ji jeho majitelé údajně dovezli ze své venkovské chaty.
Výbuch způsobil zřícení příčky mezi druhým a třetím patrem jednoho vchodu budovy. Vyražena byla také skla v části objektu.
Incident vyšetřuje moskevská policie. Na místě pracuje oddíl záchranářů moskevské záchranné služby.
Nedělní výbuch následoval po sérii teroristických útoků v moskevské metropoli, při nichž zahynuly stovky lidí. V rozmezí pěti dnů explodovaly dva obytné domy na moskevských sídlištích. Koncem srpna výbuch otřásl obchodním střediskem v centru Moskvy.
Před několika dny silný výbuch poškodil část budovy v Petrohradě a způsobil smrt dvou osob. Podle orgánů činných v trestním řízení však tento výbuch nesouvisel s teroristickými útoky a šlo o explozi kanystru s benzínem.
Policisté v posledních dnech pátrají po výbušninách ve všech ruských městech. V neděli kontrolovali dům na Sadovém okruhu v Moskvě, kde anonym telefonicky hlásil uložení nálože. Žádná výbušnina ale nalezena nebyla.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video