Istanbul, Sulejmánova mešita

Istanbul, Sulejmánova mešita | foto: Evropská komise

V Istanbulu, který hostí Putina a Ahmadínežáda, vybuchla nálož

  • 57
Bombový útok na policejní autobus v Istanbulu zranil nejméně patnáct lidí. Všichni byli převezeni do nedaleké nemocnice. Největší turecké město právě hostí mezinárodní summit, na který přijel i ruský premiér Vladimir Putin nebo íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád.

Podle serveru Press TV kdosi bombu odpálil na dálku, když policejní autobus projížděl istanbulskou čtvrtí Büyükçekmece. Na místě zůstalo nejméně patnáct lehce zraněných, především policistů. Všechny ošetřili v nedaleké nemocnici.

"Vypadá to, že nálož někdo umístil ke kraji silnice. Nejspíš ji odpálil na dálku," uvedl podle místní agentury Anatolia šéf istanbulské policie Hussejn Capkin.

"Zatím nemáme žádné informace o možných pachatelích, zahájili jsme vyšetřování," dodal.

V největším tureckém městě jsou přitom právě dnes vysoká bezpečnostní opatření. Istanbul hostí mezinárodní summit, kterého se účastní řada vysokých státních představitelů, například íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád, jeho afghánský protějšek Hamíd Karzáí či ruský premiér Vladimir Putin.


,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video