Diskuze

Úspěšně oddělená slovenská siamská dvojčata oslavila desáté narozeniny

Deset svíček na dortu sfoukly Andrea a Lucia Tóthovy, první slovenská siamská dvojčata, která se podařilo úspěšně oddělit. Na svět přišly v nemocnici svaté Barbory v Rožňavě se srostlými pánvemi a částí břišní dutiny. Dnes žijí holčičky, které ve slovenských lékařských kruzích před deseti lety vzbudily senzaci, normální život a ve škole je nejvíc baví tělocvik.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

wag13

22. 1. 2010 13:33
Historie

Takové lidi(postižené,deformované,...) házet do jámy lvové už po narození jako to dělali staří Sparťané.(moc dobře věděli proč to dělají - byli přítěž pro společnost) - jídlo, práce,bydlení,... je potřeba rozdat potřebným, kteří ten stát dokáží udržet.

A pak by hned by klesly výdaje státu. Jen se podívejte kolik peněz a času stojí starat se o takové lidi.;-O

0 0
možnosti
D

djakrez

22. 1. 2010 15:16
Re: Historie

ty jsi ale pako, takovýhle názor může mít jen člověk, co nemá vlastní děti.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

22. 1. 2010 11:58
:)

Koukam britska vychova :-)

0 0
možnosti
D

Dr.Onufrakova

22. 1. 2010 5:43
Vysetrenie v Prahe

Len neviem, preco ich vysetrovali v Bratislave pred operaciou este raz. Zopakujem to: v Prahe ich vysetrili a usudili, ze by oddelenie nezvladli.

0 0
možnosti
MK

MKzB

22. 1. 2010 10:57
Re: Vysetrenie v Prahe

Háček je v tom, že ani nejmodernější vyšetřovaní metody nejsou na 100% spolehlivé. A je právě na lékaři, aby s tou chybou počítal. To se ukázalo, když se pokusili odoperovat ty dvě dospělé holky z Iránu. Tam měli dokonce 3D model jejich partií a nakonec zjistili, že jim to neukázalo pár silných cév, jejichž přežíznutí bylo fatální.

A prašké lékaře neodsuzujme. Možná si do toho prostě jen netroufali, třeba měli málo zkušeností. Jsou to taky jenom lidi.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

21. 1. 2010 23:55
chytněte se za nos

Všichni, co jste matce s podobnými siam. dvojčaty -- kluky -- doporučovali potrat a odsuzovali jí za to, že si dovolila své vlastní děti porodit a pokusila se je zachránit. Ta diskuse pod článkem o operaci těch kluků byla velmi, velmi nechutná, plná argumentů ala Hitler. Chytněte se za nos všichni, co jste tam tehdy psali a brali těm dětem rovnou právo na život......... právo se narodit. ;-(;-(

0 0
možnosti
H

HancickaP

21. 1. 2010 23:06
pekny pribeh

holkam preji hodne stesti do budoucna. V

0 0
možnosti