Diskuze

Zasahovat v USA je jako válčit na domácí půdě, zlobí se někteří vojáci

Rasové protesty v USA vytvářejí pnutí uvnitř americké armády. Někteří vojáci přiznávají, že raději budou čelit postihům, než aby proti demonstrujícím zasahovali. Zvažují také, že z armády odjedou. Proti způsobu, jakým americký prezident Trump reaguje na protesty, se ozývají i někteří vrchní představitelé obrany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chápu že Američané jsou zvyklí válčit na cizí půdě a opak se jim příčí.

Většina lidí na světě bude ale ráda, pokud Američané nebudou válčit na jejich půdě. Také bysme o to měli usilovat.

0 0
možnosti

Tak ono je asi vždy lehčí dělat pořádek daleko od rodné hroudy. I když to může vypadat rasisticky.

1 0
možnosti
Foto

Nejsou v armádě z donucení. Ať odejdou..

1 0
možnosti
Foto

J84i37r76i 46B78i64l16i19n24a

13. 6. 2020 23:25

Trump take neni v urade z donuceni. I on slozil prisahu. Pokud nedokaze pracovat pro svou zemi, at odejde.

0 2
možnosti

tfujtajbl .. to je armáda nebo sbor dobrovolnejch zelenorudejch skautů ??

1 2
možnosti

Nebojte, není, iDnes jako obvykle lže. Samozřejmě je to velká organizace s hodně lidmi a tam se vždycky pár blbců najde. Já s vojáky US Army pracuji a neznám ani jednoho, kdo by chtěl kvůli tomuhle odejít...

2 2
možnosti

Ja chapu, ze se do toho nechce lidem v regulerni armady, prece jenom zasahovat proti americanum neni to proc jsou v armade, ale jakej je smysl narodni gardy pokud ne dodrzovani bezpecnosti na uzemi USA to moc nechapu...

0 0
možnosti

Tak očividně část členů národní gardy, vysoce postavených důstojníků i třeba starostů a politiků s protestujícími sympatizuje. Nejsou to jen bojůvky radikálů, bez jakékoli podpory ve společnosti.

0 0
možnosti

Ale chlapci. Nic se neděje. Stačí si oprášit dějiny. ... vyvražďování indiánů a nebo válka severu proti jihu.

1 3
možnosti

Hermane, přestaň kecat pitomosti.:-P8-o

0 0
možnosti

Držet v armádě vojáka, který nechce bojovat by nebylo rozumné. Jen by narušoval morálku mužstva a byl by pro armádu rizikovým.

Takže vojáčku, odmítáš bojovat, podal jsi žádost, tak ti bude vyhověno. Uniformu tady nechej a mazej domů, ovšem samozřejmě bez výsluh a bez výhod veterána

S tím že kdyby jsi tak učinil v průběhu vojenské operace, čekal by tě vojenský soud. Ale ty jsi jenom podal žádost, tak je to jiná. Tam vedle máš převlékárnu, obleč civil, uniformu nechej tady:-P

Totéž s nějakým vysoce postaveným generálem. To už musí Trump vyřídit osobně. Já jsem tady stále ještě prezidentem, tudíž vrchní velitel armády. Zbavuji vás pane generále vaší funkce velitele. Svoji kancelář od zítřka přenecháváte svému nástupci. Odneste si z kanceláře své osobní věci. Odchod!

S tím si už Trump nepochybně poradí.

0 1
možnosti
Foto

Vsak Donik take nic jineho nez vyhazovani schopnych lidi snad ani nedela. Proc myslite, ze to tam tak vypada?!

2 2
možnosti

Je fakt, že není asi žádný důvod, aby obyčejná policie měla vojenskou výzbroj a techniku. K čemu je, aby policie měla obrněné transportéry, útočné pušky, granátomety...

V posledních desítkách let pod heslem boje proti drogám a od 2011 boje proti terorismu docházelo k utužování zákonů a omezování svobod i přímo v USA. Je celkem uvěřitelné, že tvrdost policejních zákroků se na mnoha místech v průběhu let stupňovala. A jak se objevovaly další a další kontroverzní přešlapy, byla asi otázka času, než to kvůli něčemu bouchne a lidé dají najevo masově nespokojenost.

A samozřejmě není to jen záležitost černochů, stačí si vzít třeba

Jose Guerena shooting nebo různé kontroverzní zásahy policie z demonstrací v posledních letech, kdy policie do davu střílela gumovými a plastovými projektily (může zabít), nasadila vojenskou techniku a celkově její zásahy připomínaly spíš vojenské operace na nepřátelském území.

Na druhou stranu jsou zde argumenty, že probíhá "válka proti policii", stovky zabitých policistů v uplynulých letech a tvrzení, že policie čelí čím dál násilnějším útokům.

Špatná situace.

0 0
možnosti

P60a52v97e41l 75B72e69ň56o

13. 6. 2020 2:15

Na druhou stranu....celá léta "vyvážejí" demokracii po světě, můžou ji trochu "dovézt" i trochu domů...;-)))

1 0
možnosti

J63a70n 29V17i34n54t78r

13. 6. 2020 1:39

Není náhodou povinností ozbrojených složek chránit životy a majetek občanů své země, kteří je ze svých daní platí? Rozehnání ničícího a rabujícího davu je přesně tato služba.

5 2
možnosti

Tohle není tak jednoduché. Prvně jsou placeni i z daní toho davu (a pokud někoho napadlo, že v tom davu jsou jen samí nezaměstnaní a kriminálníci, tak je to známka toho, že se nechce dívat objektivně).

A mají chránit i životy toho davu. Když někdo přijde k vašemu autu na parkovišti a začne do něj bušit tyčí, nemůžete ho bez postihu prostě zastřelit. To samé, pokud do toho auta nebude bušit tyčí, ale třeba bude v opilosti nebo kvůli zdravotním problémům nekontrolovatelně do zaparkovaných aut bourat a působit ještě mnohem větší škodu, než tou tyčí. Ani policie nemůže, dokud vyloženě nebude ohrožovat životy dalších lidí. Protože ochrana života stojí v tomto nad ochranou majetku.

Máte sice výjimečné okolnosti, kdy je to jinak, jenže ty by měly být skutečně výjimečné.

1 0
možnosti