Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

USA utahují smyčku kolem Iráku

Nějaká forma vojenského zásahu USA a jejich spojenců proti Iráku se sice pomalu, ale zřejmě nezadržitelně přibližuje. Den po dni přibývá náznaků, které nasvědčují tomu, že Amerika se nechce s existencí režimu Saddáma Husajna smířit podobně, jako se nesmířila s vládou Talibanu v Afghánistánu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavol habera

17. 7. 2002 1:11
Bush je fakt svine
No jo, tak sem jim zacla kazit ekonomika, Bushovi prisli na podvody ve firme, dolar klesa na cene a mame tu reseni. Voni takovy obrovsky zasoby ropy, vlastne kontrola nad druhym nejvetsim zdrojem ropy, holt udela svy. Lidi jim to urcite odsouhlasej. Dyt tam maj stejne totalitu. ne jako ve svobodnem USa, kde se nesmi po 22. hodine vychazet do parku, rodice mohou sve deti sledovat na internetu co delaji ve skole a FBI ma pravo, ted uy i povinost ke kazdemu providerovi naiínstalovat svuj Blackbox. To zbnamena, ze kdyz nekdo jako treba tady pak demokracie ŽIŽA napíše někomu mail, tak jim se uklada co psal a komu psal, taky kam lez na www, jak dlouho tam byl a co tam delal. V zajmu bezpecnosti. A kdyby nekoho napadlo vymyslet nejakej slozitej sifrovaci algoritmus, tak spachal trestny cin. Dyt by se to mohlo vyuzit pro teroristy. Vona je demokraie dobra vec. Ja bych nikdy nesnes totalitni rezim, ale jestli bude dale postupovat ta americka demokracie, tak brzy emigruju do svobodneho Ruska. Vtip, ironie. Hlavne at to nedejboze jednou neni smutna realita. jo a tyhle staty, ktery sou mimo zajem(prispevek pod timhle), skuste se nad nima zamyslet jinak. Ohrozujou malo, nebo y nich nic nebude?
0 0
možnosti

Žíža

14. 7. 2002 18:41
Souhlasím, ale...
S plánovaným útokem na Irák naprosto souhlasím. Čím dříve, tím lépe. Nicméně bych ocenil podobný přístup i k zemím, jakými jsou např. Bělorusko, Kuba nebo Barma. I zde vládnou totalitní režimy, popř. vůdcové, avšak tyto země nepředstavují nebezpečí pro celosvětový mír, a jsou tudíž "mimo zájem" Spojených států a celého demokratického světa vůbec. Tento přístup by se měl změnit. I lidé ve výše uvedených státech mají nezpochybnitelné právo na plnohodnotný život ve svobodné vlasti.
0 0
možnosti

lukas

14. 7. 2002 22:15
Re: Souhlasím, ale...
Hmm, takovych vic ... vis, oni Ti lide na kube, kdyby udelali revoluci, tak by si sami nastolili "demokraticky rezim" ... nechtel bys nahodou aby vsude byla amerika??
0 0
možnosti

Pavel_MAIF

14. 7. 2002 13:59
Zajímavé příspěvky.....
Tak jsem si to tady chvilku pročítal a můžu říci,že jsem se z toho něco dozvěděl. Ohledně toho Bushe,psáno čerticí,mě to docela vzalo dech.Další zajímavou věcí byl americký plán s ropovodem,což má logiku.A poslední,co mě dost zaujalo byla ona podpora Saddáma.Je pravdou, že sdělovací prostředky tady všude krmí lidi Saddámovou zločinností,hrozbou Iráku a terorismem biologickým či konvenčním.Dost jednostranné a jakákoliv teorie z druhé strany je nepřípustná.Nicméně mě to přesvědčilo - ti Arabové a Íráčani sami od sebe nikoho nezabijí.....a neustálá snaha "kovboje" Bushe je vyprovokovat může přinést opravdové nebezpečí pro svět.
Byl jsem vždy zastáncem USA v tom smyslu,že je potřeba velmoc,na kterou by se ostatní země mohly spolehnout a která by udávala jasný cíl,ke kterému by se svět ubíral.Bohužel mi to teď připadá tak,že to je nepohodlné pro USA je nepohodlné pro celý svět.... a samy USA se teď zmítají ve skandálech,účetní podvody,neprohlédnutelná a sebevědomá politika (odstupování od smluv).A Američané jsou všichni vyžraní jak selata,takže s tím životním stylem a vzorem pro ostatní to zase není tak žhavé....nehledě na jejich roztříštěnost v 50-ti státech...
Nicméně USa se z jejich pozice nedají sesadit.Musíme to brát jako fakt.Stejně tam pořád budeme chcít jezdit se mrknout na Floridu a do Hollywoodu,stejně budeme chtít pořád pracovat v USa a poznat jejich nesmírný průmysl...ale nic v tomto světě není dokonalé....
Čertice má skvělý přehled,ale je absolutně nediplomatická.....a není jediná...a její první argument s těmi 200 miliony byl ohromně trapný,vždyť z toho se prostě nedají dělat žádné závěry.Zde v Čechách máme prostě svůj názor...
0 0
možnosti

Certice

14. 7. 2002 19:26
Re: Zajímavé příspěvky.....
Jestli jsem trapna nebo ne, mi je celkem jedno. Verejny pruzkum se dela asi tak,ze se te zeptaji (nevim koho, mne se za ta dlouha lete jeste nikdo nikdy nezeptal), jestli si myslis, ze president odvadi dobrou praci. Proto muzes mit takova nehorazna procenta, protoze vetsina lidi si mysli. ze pokud na nas nepadaji domy, nepropadaji se ulice, tece voda v kohoutku a funguje klimatize, vse je ok a reknou, ano, odvadi dobrou praci. Ten simpanz s tim vsak ma malo spolecneho a vetsina techto pruzkumu jsou stejne sfalsovana.
Jsem vsak rada, ze se debata pekne rozbiha a je tu aspon vice myslicich lidi a ne idiotu. Bushova Amerika je nebezpecim pro svet, jeho demokracie je snuska hloupych sloganu, kterymi se nas opicak ohani, pritom nevi, o cem vubec zvani, idiot. Jeho posledni gig byla jeho vyzva k cistym praktikam investoru a placani o tom, ze jakmile budou podvadet, pujdou pekne do vezeni. HA! Druhy den na to sjel Dow Jones dalsich 100 bodu, takze je jasne, ze mu nikdo neveri, tady nebo ve svete. Bodejt, sam lhal jak kdyz tiskne o jeho financnich machinacich, ten simpanz si vypujcil na nizky urok, protoze byl jmenovan jednim z direktoru jedne firmy (za tatovy vlady, samotne jmeno Bushe bylo dobre na to, aby dostal pres 100 tisic rocne jako plat za nic nedelani, ale to je jejich vec a to mi nevadi). Diky teto pujce vydelal pres 14 milionu na podvodnem prodeji firmy pred bankrotem. To mi vadi, a Cheney udelal to stejne a je v tom az po uzi, dalsi lump. Podvodnik vedle podvodnika, lump vedle simpanze, to je obraz americke demokracie! A ted je na rade Irak, protoze ty studie o uzasnych nalezech nafty v Kaspiku jsou v zasade neprokazatelne, Rusove mohli udelat studie, ktere nejsou uplne kosher, aby natahli americke investice do te oblasti. Ted jim dochazi, ze by investovali do neceho, o cem prd vi. Simpanz je z olejarske rodiny, Cheney to stejny, takze ted je na rade Irak, ktery se obsadi, dosadi se tam dalsi lump a bude se vyrvavat, ze demokracie vyhrala. Pritom v zaloze cekaji ty vyhnani Iracani, kteri jsou placeni z nasich penez, aby byli jakasi opozice, jsou to stejni despoti a darebaci jako je cely ten dodelany stredni vychod, od Egypta po Jordansko, Izrael, vsichni s natazenyma rukama, davej, davej.Irak ma biologicke zbrane, protoze nam to nevadilo, kdyz je dostal od Rusu a mordoval Irance a Kurdy, Jordansko ma jakousi demokracii, ktera neni zadna demokracie, Egypt je stejne despoticky jaho Syrie a Irak a Izrael ma nuklearni zbrane, ktere by nemel vubec mit, protoze jsou vsichni nabozensti misuge a cekaji na prichod spasitele. Jestli toto neni bordel, co tedy je? Saudska Arabie je nejvetsi podvod vubec, na tu bomby nepadaly, pritom se vi, ze financovali utok na New York.
 
0 0
možnosti

Pavel Vrany, Praha

14. 7. 2002 11:12
prelozeno: napadneme Irak za nceo, co se zatim nestalo :o(
Irak je zlocinny rezim, ale USA je pro okolni svet daleko nebezpecnejsi. Pokud USA potrebuji duvod, tak je zrejme ze si ho vyrobi. Jakej je rozdil jestli zautoci na Irak dnes (tzv. bezduvodne a zpetne budou uvadet dukazy, ktere se vzdy najdou nebo vyrobi) nebo napr. domluvi s kurdy povstani a nasledne zautoci na jejich obranu? Co je smutne je fakt, ze nasledne budou vsechna mainstreemova media vcetne idnes papouskovat jejich propagandu. Svrhnuti Husajna je spravna vec, jenze tvarit se, ze USA nejde predevsim o dalsi zdroj ropy (podobne jako v Afganistanu slo predevsim o ropovod) muze jen nekdo zcela zaslepenej. Pokud by se jednalo o ochranu obyvatel, je tu spousta africkych statu, ktere potrebuji pomoc nebo jeste lepe, potrebuji prestat byt zdrojem levnych surovin pro vyspele ekonomiky. A na zaver reakce na "nekdo zavidi USA demokracii a Bushe": V CR pres vsechny preslapy a skandaly mame vetsi demokracii nez v Americe. Prece jen nase ucelove zmeny volebniho zakona nelze srovnavat k zmanipulovani vysledku poslednich prezidentskych voleb, kdy se Bush dostal do cela statu predem pripravenym podvodem. Ti z vas, co tu vycitate bolsevismus jen za to, ze pri americky hymne nekdo neslzi dojetim, nybrz naproti vam posuzuje nestranne, mate sami k diktature a tedy i bolsevismu velmi blizko.
0 0
možnosti

pavel

14. 7. 2002 12:19
Re: kurdove po spatnych zkusenostech Bushovi neveri
http://www.blisty.cz/txt.php?id=10989&iid=1080
0 0
možnosti

andre

13. 7. 2002 23:38
???
Kolik vam je?
0 0
možnosti

petra

13. 7. 2002 23:52
Re: ???
no certici je pod 21 a je nastvana na ameriku, ze ji tam nechtej prodat ani pivo!
0 0
možnosti

dan

13. 7. 2002 20:01
certice a jiny bolsevici...
nejak to tady smrdi rudejma tresnickama....uz to zapachlo od certice, ktera zacala mluvit o nutnosti REVOLUCE...ale zda se ze tady je i dost jinejch, kteri se s rozpadem sovets. svazu nemuzou smirit, a tim padem nesnasi USA jeste vic nez kdykoliv predtim....
0 0
možnosti

Certice

13. 7. 2002 21:26
Re: certice a jiny bolsevici...
Ty jsi ubozak, kteremu se marxismus a leninismus dostal moc pod kuzi a podle toho vypada tvuj dementni komentar. Zacni pocitat, chrabry rudoarmejce, kolik je 26% z 280 milionu a to jsou lide, kteri s Bushem nesouhlasi a zalezi jim na tom, aby zeme nebyla vedena tlupou piratu v cele se simpanzem.
0 0
možnosti

Ondrej

13. 7. 2002 20:00
Interni poznamka
Dle tech nehoraznosti to skoro vypada, jakoby certice psala opet z kongresove knihovny. Kato by mel radost  Doufam, ze alespon lingvisticky je muj prispevek v poradku.
0 0
možnosti

Ivca

13. 7. 2002 16:59
Bush se svou agresivitou podobá jistému diktátorovi 30. a 40. let
Připadá mi, že pan Bush se svými výpady a provokacemi velmi podobá jistému německému politikovi 30. a 40. let snad jen s tím rozdílem (doufám!), že jeho útoky nejsou protirasově zaměřené.
"Včera" se mu nelíbil Afghánistán, dneska Irák, co když bude další zemí, která se mu nebude líbit, třeba Česká republika  ???
Myslím, že nejen Irák, ale i USA by se měli zamyslet nad tím, kdo stojí v jejich čele...
 
0 0
možnosti

Winner

13. 7. 2002 16:09
Vskutku vytříbený slovník
 Když vidím vyjadřovací prostředky jistých lidí, chce se mi zvracet. Pánové, kteří se asi cítí VELICE drsně, když mohou používat podobné výrazivo (že Johny ?) v běžné diskusi, by se měli jít zahrabat asi tři metry pod zem.  A když už jsme u těchto exotů, tak Johny, jestli chceš říct, že u nás žijí magoři a v USA, kam bych takové hlupáky jako jsi ty s chutí posílal, samí chytří, hezcí a vlastenečtí lidé, pak ti přeji, aby ti poštou došla veselá obálka s bílým práškem popřípadě aby jsi přistál s letadlem do nějakého newyorkského mrakodrapu.
0 0
možnosti

Kaldas

13. 7. 2002 15:54
Ekonomika a valka
se vzajemne podporujou Amici jsou ekonomicky na tom dost blbe zbrane nejdou na odbyt tak co pomuze je devastace jiny zeme ktera se rozbombarduje novyma zbranema co se jeste neozkousely potom se pujcej penize na obnovu a to za patricne tucny urok nabidnou se jim zbrane a jiny produkty za dolace.JiNAK se tomu rika humanitarni pomoc USA. viz. Marshalluv plan pomoc Jugoslavii Atd.Mimochodem G. Bush junior musi byt desny hovado kdyz v predvolebnim duelu nevedel ani neznal jedinyho vyznamnyho politika sveta mimo Putina a Jelcina a navic jeste urazel v tiskovce novinare kdyz nemel vypnutej mikrofon.Jeho spolecnosti (pro Vencu ktery nezalozil on jsou az po usi namoceny v problemech viz. spol.Texas oil comp. zalozili Bushove spolecne s Falcon oil.comp zalozenou znamou rodinou ze Saudsky arabie bin Ladinu).Neni to trochu moc i na takovou Ameriku.Odpovim si sam neni v USA vladnou prachy.USA sli do valky vzdycky kdyz meli krizi a je zajimavy ze tu krizi maj vdycky kdyz jsou u moci republikani kteri vladnou majetkem ktery dela v USA 68%.A vlastni nejvice ropnych a zbrojnich spolecnosti.A o jeho pusobeni na Harvardu mam dost pochybnosti jak tam prospival kdyz musel jit do politiky aby neposral ve firmach ktery zalozil jeho otec.TAk to posral celym spojenym statum    
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Jsou tu falešní policisté, volali lidé na 158. Zmátli je studenti v kostýmech

30. dubna 2024  13:42

Studenti se zbraněmi oblečení v černých stejnokrojích znepokojili dopoledne lidi v obchodním centru...

Prezident Pavel přijme ministra Válka. Budou mluvit o koncepci zdravotnictví

30. dubna 2024  13:34

Prezident Petr Pavel přijme ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Chce mu představit...