Předseda sboru náčelníků štábů USA armádní generál Mark Milley hovoří s...

Předseda sboru náčelníků štábů USA armádní generál Mark Milley hovoří s americkými jednotkami v Sýrii na americké vojenské základně v severovýchodní Sýrii. (4. března 2023) | foto: Reuters

USA vrací úder za nálet dronem. Zaútočily proti skupinám napojeným na Írán

  • 266
Spojené státy v Sýrii ve čtvrtek uskutečnily několik náletů proti skupinám napojeným na Írán, které viní z útoku dronem, při němž zemřel jeden Američan a dalších šest bylo zraněno. „Žádná skupina nebude beztrestně útočit na naše vojáky,“ uvedl v prohlášení americký ministr obrany Lloyd Austin.

Útok dronu na koaliční základnu v severovýchodní Sýrii si ve čtvrtek podle Pentagonu vyžádal život jednoho člověka pracujícího pro Spojené státy a zranění dalšího, jakož i pěti amerických vojáků. Podle amerických zpravodajců byl dron íránského původu.

Asad žádá další ruské základny a vojáky. Část přitom ze Sýrie musela na Ukrajinu

„Letecké údery byly provedeny v reakci na dnešní útok a také na řadu nedávných útoků proti koaličním silám v Sýrii, které uskutečnily skupiny napojené na íránské Revoluční gardy,“ sdělil ministr obrany Austin.

Jestli si americké nálety vyžádaly oběti na životech, Pentagon nesdělil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video