ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Archiv autorky

Desetiletý kluk s o rok starší sestrou ujeli autem rodičů stovky kilometrů po USA

  • 6
Desetiletý chlapec s jedenáctiletou sestrou se tento týden pokusil v matčině autě ujet z Floridy do Kalifornie. Sourozenci urazili zhruba 320 kilometrů, než je na dálnici zastavili zástupci šerifa. Informuje o tom agentura AP.

Auto s dětmi bylo zastaveno ve čtvrtek kolem 4:00 místního času nedaleko severofloridského města Gainesville. Čtyři hodiny před tím matka dětí nahlásila policii, že jí bylo v North Portu na jihozápadě Floridy ukradeno auto a že se její děti ztratily.

Strážci zákona při zastavování automobilu očekávali, že v něm najdou zloděje. Připravili si zbraně a pasažérům nařídili z auta vystoupit. „K jejich velkému překvapení z auta vylezl desetiletý řidič a jeho jedenáctiletá sestra,“ uvedla kancelář šerifa.

Děti úřadům řekly, že dívka byla naštvaná na svou matku, protože jí za zlobení zkonfiskovala elektronická zařízení. S bratrem se proto rozhodli odjet do Kalifornie. Podle detektivů, kteří s dětmi hovořili, nic nenasvědčuje tomu, že by matka nebo kterýkoliv jiný člen domácnosti sourozence týral. Úřady je následně předaly jejich matce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video