Diskuze

Tragická nehoda, napsal Baldwin. V rekvizitní zbrani byl jeden ostrý náboj

V rekvizitní zbrani, kterou Alec Baldwin zastřelil kameramanku při natáčení westernu Rust, byl jeden ostrý náboj, uvedly odbory. Byla to tragická nehoda, mám zlomené srdce, reagoval samotný herec. S vyšetřovateli plně spolupracuje. Podle šerifa je herec „svobodný muž“ a může cestovat bez omezení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Předpokládám, že rozeznat ostrý náboj od "slepého" nebude složité. Už jenom tak, že slepý nebude mít na konci střelu. Kdo tu zbraň ládoval, půjde nejspíš sedět. Teď ještě zjistit, kdo to byl. Jestli zbrojíř, sám herec nebo někdo z produkce...

0 0
možnosti
JK

Ve válci revolveru nevidíš žádný "konec střely".

0 0
možnosti
DT

Herec a producent zastřelil členku rebelujícího štábu.

Všichni: Tragická nehoda.

Přichází poručík Columbo.

Columbo: Potřebuju si jen vyjasnit pár detailů pro report. Víte, pro mého šéfa.

1 0
možnosti
JS

tady platí, že nehoda není náhoda, jasné hrubé porušení základních zásad pro manipulaci se střelnou zbraní

1 0
možnosti
VP

A kdo ty základní zásady porušil? A jaké to vlastně jsou?

0 0
možnosti
KV

Nechci spekulovat, kde se na natáčení filmu vzal ostrý náboj, ale možná by stálo za to, tyhle rekvizity upravit tak, aby z nich vystřelit ostrý náboj nebylo možné.

0 1
možnosti
VP

To samozřejmě není problém, ale většinou k tomu není důvod a naopak, u některých záběrů je to vyloženě nežádoucí.

0 0
možnosti
PF

P98e16t98r 47F86u31k51a

23. 10. 2021 13:36

Je zajímavé, že mu tu zbraň podal asistent režie, ne zbrojířka. To může být součást problému, ale stále platí, že ostré náboje nesmí být na místě ani nikde poblíž, na scéně ani při přípravě zbraní na natáčení.

2 0
možnosti
PF

P64e68t86r 49F97u43k34a

23. 10. 2021 11:44

Dost lidí tu píše, že si měl herec zkontrolovat zbraň a střelivo. To ale při natáčení dělá zbrojíř. Dá herci zbraň do ruky a ten už s ní zbytečně nemanipuluje, jen hraje.

Jak by to měl ostatně udělat? Dobový revolver bude mít jen nabíjecí klapku, nepůjde vyklopit válec. Má herec ze zbraně vybít všechny náboje a zkontrolovat je? Má zbraň rozebrat a vyjmout z ní válec?

Nic z toho nedává při natáčení smysl.

2 0
možnosti
MU

Presne tak! R^

Nebo Arnold v Terminatorovi 2, mel zkontrolovat kazdy naboj do minigunu?

0 0
možnosti
MK

Kolik kontrolujících zbrojířů je třeba v nějakém Stalloneho filmu, kdy se vystřílí 1000 nábojů za minutu? ...v kontextu téhle tragédie se pak zdá být trochu adrenalinové, když Sly točí přímý záběr, kdy vystřílí 6000 nábojů rotačního kulometu na kameru. :)

3 0
možnosti
BM

8-o ...nikto normálny ho za toto nemôže odsúdiť, ani naňho zvaliť vinu. Poznáte to z mnohým filmov, herci často mieria priamo do kamery. Je to obrovský chyba toho, kto mu zbraň nabíjal a Aleca mi je fakt ľúto - žiť s týmto musí byť hrozné ... 8-o

5 0
možnosti
TN

Trefit jediným ostrým, schovaným mezi slepými, dva lidi najednou je neuvěřitelná náhoda. To by musel ve směru na tu kameramanku vyprázdnit celý zásobník.

Spíše mi to připadá, jako by se natáčel nový díl detektiva Columba.

0 7
možnosti
BM

;-D ...videl si v živote natáčanie filmu? Asi nie! Veľa krát Režisér stojí priamo za Kameramanom a sleduje, ako vyzerá scéna na obrazovke kamery. Toto bolo podľa mňa presne táto situácia! Obaja stáli za sebou! A mnoho krát aj herci mieria a vystrelia priamo do kamery, na efekt pre diváka! Pozri si úvodné sekvencie v každom z filmov o Jamesovi Bondovi! Tam každý herec vystrelí do kamery pri úvodnej znelke! Takže neviem čo tu riešiš za záhadu?! ;-D

6 0
možnosti
RK

1-pokud zbraň je schopna střelby s ostrými náboji,nejmenuje se rekvizitní (či nějak jinak-kecy v kleci)zbraň(aspoň u nás)[>-].

2-jsem zvěda,co za to dostane zbrojíř,zodpovědný za nehodu.

3-nedomnívám se,že to byl záměr či ruská ruleta(jak jsem někde četl)

1 0
možnosti
VP

1. Nevím co je to u vás, ale zjevně si plete rekvizitu a maketu. Rekvizita je i funkční bagr, pokud hraje ve filmu.

6 0
možnosti