Diskuze

Rusové znásobili počty útoků, Ukrajinci jich odrážejí až osmdesát denně

Ruská vojska na některých úsecích fronty ztrojnásobila intenzitu svých bojových akcí a podnikají až 80 útoků denně proti ukrajinským obráncům, uvedl náčelník ukrajinského generálního štábu Valerij Zalužnyj. Ve čtvrtek večer ocitlo bez elektřiny asi 4,5 milionu Ukrajinců v Kyjevě a deseti dalších oblastech, na vině jsou ruské útoky na infrastrukturu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zatím se Ukrajinci drží a to je důležité. S trochou štěstí by tohle mohla být ruská verze ardenské protiofenzivy.

4 0
možnosti
RRS

Kdy Rusové vystřízliví...?

Až dojde vodka!

2 0
možnosti
OZ

Oni jsou schopni chlastat i benzín.

1 0
možnosti
RK

Tak Medvedev převzal trofej na nejšílenější ruskofašistický výrok. Asi fakt mají nervičky na pochodu. Ale je to neblahé znamení, že ted už rozhoduje jen síla a vyhrát to může jen jeden.

6 0
možnosti
TS

nejvetsi zazraky pozaduji od ukrajinske amrady sami kremloidi

Kdyz rusky agresor postupoval 100 m za den a dobyl za mesic dve vesnice, tak to bylo same hura a slava a kdyz ukrajinci za mesic obsadi celou Charkovskou oblast a pulku te cherstonske, tak je jim to malo.

10 1
možnosti
SK

Podle ukrajinské mapy se fronta už dlouho nehýbe z místa. Ukrajinci sice vytlačili Rusy např z Charkova, ale tím taky opustili města a dostali se do málo obydlených oblastí, do polí. Tím umožnili Rusům intenzivně ostřelovat jejich jednotky s minimálním vlivem na civilní obyvatelstvo. Nevidím důvod proč by ztráty vojáků v otevřeném terénu byly 1:10. Navíc nemožnost pohybu těžké techniky v bahnitém terénu se týká i Ukrajinců. Tím přijdou o taktiku vystřel a zmiz. Kritizuje se nevycvičenost ruských branců. A Ukrajinci ty statisíce svých vycvičili kde. Rusové povolávají každého půl roku 150 000 branců. Ukrajinci taky? Propaganda je mocná čarodějka, ale aby z toho nakonec nezbyla jen těžká kocovina.

Války mají jen časově omezený úspěch jedné strany. To nestojí za ztrátu tolika životů. Jak dlouho trvalo než z nepřátelských států WW2 v Evropě vznikla EU?

2 17
možnosti
RRS

Ukrajinci povolali mnohem více mužů už na začátku války - a od té doby je poměrně dost intenzivně cvičí, ty nejpokročilejší posílá bojovat, ostatní cvičí a cvičí a zdokonalují se. To se ruským přístupem "sebereme odpírače a pošleme je hned na frontu" moc srovnat nedá...

A to není "válečná propaganda", dá se to i ověřit. Rusko to prostě "dělá blbě" a spoléhá na to, že Ukrajině dojde dech.

10 1
možnosti
PB

P16e49t54r 64B47e71n79a

4. 11. 2022 9:38

Dmitrij Medveděv v souvislosti s invazí na Ukrajinu uvedl, že Rusko válčí proti „umírajícímu světu“ s jeho „nemravnými zvyky“ a že jeho konečným cílem je zastavit „nejvyššího vládce pekla“

Tak nejdriv nacisti, pak satanisti, ted uz nejvyssi vladce pekla. V Moskve to snupou ve velkym.

19 1
možnosti
Foto

On nám Dima začal malinko moc bumbat :-)

6 0
možnosti
AZ

A38l88e28s 68Z33i82m82a

4. 11. 2022 9:24

ja nechapu proc se nepise o tom ze ukrajincum dochazi volaci..nebo ze zbrane dodane na ukrajinu z urcite casti ani nejdou do rukou armady ale jsou rozkradeny a prodany na cernem trhu..nikde se nepise o tom ze americani uz officialne jsou na ukrajine...jen se pise jak je vsechno perfektni..to mi pripomina propagandu z ruske strany...

3 24
možnosti
MS

váš příspěvek vypadá jako ruská propaganda.

16 3
možnosti
JU

J82a45n 24U50l12r88i13c44h

4. 11. 2022 8:47

Rusové zkrátka opět převzali iniciativu. Ukrajinci musejí vzdorovat, jak nejlépe umějí. Slava Ukrajině! Gjerojam slava!

0 20
možnosti
OZ

To myslíte ty marné a marné nikam nevedoucí útoky, které je jen stojí mnoho sil, padlých a techniky?

11 0
možnosti
OU
Foto

Výborne. Ruská armáda bez ohľadu na svoju silu a možnosti dostala politický rozkaz útočiť. Tak útočia hlavou proti múru. Vo chvíli keď sa vyčerpajú, prejdú Ukrajinci do útoku.

28 0
možnosti
PK

Ono tam taky každý den zařve kolem 800 rusů. Aktuální akce Ukrajinců jim způsobují i každodenní obrovské ztráty techniky. Dlouho už jim ta výdrž trvat nebude. Předpokládám, že v zimě nebudou mít rusové čím útočit a i lidi jim budou umírat zimou a dezertovat kvůli nulové morálce.

14 2
možnosti