Diskuze

Rusové ostřelovali Doněckou oblast, očekávají ukrajinský útok na jihu

Při ruském ostřelování Doněcké oblasti na východě Ukrajiny zahynulo v úterý šest civilistů a dalších sedm utrpělo zranění. Informuje o tom portál The Kyiv Independent s odvoláním na ukrajinské úřady. Ukrajinští vojáci za uplynulý den odrazili na východě země přes 60 ruských útoků a invazní síly se snaží o plné ovládnutí Bachmutu, uvedl v ranním hlášení ukrajinský generální štáb.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

a na seznamu je vystoupení putina, jak co všechno postaví v anektovaných oblastech...NO, MĚL BY TO RADĚJI STAVĚT VE ŮSVÝCHŮ CHUDÝCH OBCÍCH A MĚSTECH, KDE NEMAJÍ SPLACHOVACÍ ZÁCHODY, LEDNIČKY A KDE V TÉTO VELEZEMI ANI ZAVEDENÝ PLYN NA TOPENÍ 8-o

0 0
možnosti
PK

Informace z obou stran jsou neobjektivni propaganda. Kdokoliv plne veri jedne nebo druhe strane, je bud naivni, nebo hloupy.

1 3
možnosti

Ještě včera byla na https://liveuamap.com/ červená linie na dálnici H-32 u města Chasiv Yar a dnes u je jen na křižovatce H-32 s ulicí Korsunskovo, takže se to sevření kolem Bachmutu otevírá.

3 0
možnosti
OH

Klasický teroristický čin. Jinak padlý Bachmut stále drží, Rusaci v noci vyvesili vlajku na "radnici" což je ale už týdny jen hromada sutin... Dnes ráno videa z centra Bachmutu kde pořád zuří přestřelky a je tam přítomnost AFU z obrnenci takže asi tak ovládli Bachmut no... Pár Wagnerovcu dostalo za úkol vyvěsit na hroamdusutin vlajku a termovizi natočit lež o právním ovládnutí mdata5.. To nevymslis.. Ale jo v Rusku se tleská.. Nějaké Finsko v NATO je nepodstatné

13 0
možnosti
MS

Rusáci kopírují nacisty. Také hlásily že nad Stalingradem vlaje hákový kříž...

8 0
možnosti
Foto

Zajímá mne, proč Rusům tak moc záleží na tom kousku Ukrajiny. Procházím tedy ve své knihovičce historické informace.

Nejdřív složení obyvatelstva, podle Brockhausu z r. 1936 měla Ukrajina 33 mil. obyvatel, z toho 80% ukrajinské národnosti, 9% ruské národnosti, 2% polské národnosti ,1% Nmců a 5% židů.

Knaus z r. 1939 podává podíl Ukrajiny na produkci CCCP. Tehdy se obyvatelstvo zvýšilo už na téměř 40 mil., z toho 1,4 mil. Němců. Ukrajinská výroba železa tehdy tvořila 60% sovětské produkce, kamenné uhlí z Ukrajiny také 60%. Nejvýznamnější produkce potravin byla 80% výroby cukru z celé CCCP.

Pro Putina to musela být provokace, když tak "méněcenný" národ dokáže přetrumfnout ve výrobě zbytek jeho Rossíji. Podané zprávy jsou ovšem z doby před rusko-německou válkou 1941. Tehdy Stalin nařídil přesunout velmi rychle produkci za Ural. Podíl Ukrajiny asi není už tak velký, ale nepochybně vzrušuje stále ještě chtivé Rusy.

12 1
možnosti
Foto

Na Ukrajině byla i dost podstatná část dodavatelů pro ruský průmysl toho mála oborů, kde bylo Rusko blízko světové špičky (zbrojní výroba, letecké a raketové technologie). Mariupol byl před zničením významným výrobcem oceli.

Pro Rusko a jeho další expanzi bylo získání Ukrajiny důležitější, než pro Německo zábor Československa.

7 0
možnosti
MT

M65a14r19e70k 96T67ů26m58a

5. 4. 2023 7:42

Kacapský zrůdy...;-€

5 0
možnosti
BH

vždy když čtu údaje o směšně nízkém počtu zraněných či dokonce mrtvých (každá válka je vůl a každého zmarněného života je škoda) tak si říkám je to vůbec válka? asi je to fakt speciání vojenská operace.

0 36
možnosti
VP

To jste to nepochopil, jde o civilní oběti rusáckého ostřelování. Své vojenské oběti Ukrajina nezveřejňuje.

18 0
možnosti
VP

Stručně z Ukrajiny:

Ruské ostřelování Doněcku na východě Ukrajiny si v úterý vyžádalo život šesti civilistů

Po povodních bylo z Kramatorska evakuováno 17 lidí.

Vojáci Ruské federace během dne ostřelovali tři územní obce v Sumské oblasti.

A tradičně jako již každý den, Wagnerovci dobyli Bachmut. :-P

4 0
možnosti
RB

O jaký Doněck se přesně jedná ? Měl jsem za tom, že Doněck mají od roku 2014 v rukou separatisti a byť je v Rusku možné vše, tak se mi úplně nezdá, že by ostřelovali město co mají pod kontrolou..

13 1
možnosti
JB

J12o34s60e40f 71B71é27r

5. 4. 2023 7:34

Ono to bude jako s tou elektrárnou. Sice pod kontrolou Rusů, ale jen tak pro zábavu si ji pravidelně ostřelovali. Teď se o ní nějak mlčí.

3 14
možnosti
TK

Pane Bachu, asi trénink na olympijské hry v disciplíně střelba, že?

13 0
možnosti