VIDEO: Muž chtěl v Kyjevě vyhodit most do povětří, zasahovalo 300 policistů

  • 10
Ukrajinská policie ve středu zadržela ozbrojeného muže, který vyhrožoval, že vyhodí do povětří jeden z kyjevských mostů, přes který jezdí metro. Ozbrojenci se obzvlášť nelíbilo nasazení policejního dronu, který se pokusil několikrát neúspěšně sestřelit. Muž neměl žádné konkrétní požadavky a nakonec se policistům dobrovolně vzdal.

Policie musela most okamžitě uzavřít a evakuovat přiléhající oblast. Ozbrojence ukrajinská média identifikovala jako dvaačtyřicetiletého bývalého profesionálního vojáka Alexeje Belka, který se během aktivní služby účastnil bojů proti proruským povstalcům na východě Ukrajiny.

Do operace se podle agentury Reuters zapojilo téměř tři sta policistů. Policie uvedla, že ozbrojenec neměl žádné konkrétní požadavky, pouze ji poprosil, jestli by mohl zavolat své přítelkyni. Policie nebyla schopna před zásahem potvrdit, jestli měl muž u sebe skutečně výbušniny, nebo si vymýšlel.

Na videu je vidět, že ozbrojenec dojel na most autem, ze kterého posléze policistům vyhrožoval odpálením mostu. Poté několikrát vystřelil směrem k policejnímu dronu. Nakonec ale vyhodil pušku z okénka auta, lehl si na zem a dobrovolně se nechal zatknout. Policie v jeho autě žádné výbušniny  neobjevila, incident zatím vyšetřuje jako plánování teroristického útoku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: policie, Kyjev, Ukrajina, Dron

Video