Požár trajektu na Filipínách: zemřelo nejméně sedm lidí, po dalších se pátrá

  • 0
Nejméně sedm lidí zemřelo při požáru trajektu na Filipínách. Po dalších sedmi se stále pátrá. Plavidlo převáželo celkem 134 lidí.

O události s odkazem na filipínskou pobřežní stráž informuje agentura Reuters.

Plavidlo začalo hořet krátce před dosažením přístavu v Realu v provincii Quezon, asi 60 kilometrů východně od hlavního města Manily.

O život přišlo pět žen a dva muži. Zachráněno bylo 120 lidí, 23 z nich podstoupilo kvůli zraněním ošetření, uvedla pobřežní stráž v prohlášení.

V oblasti Filipínského souostroví jsou ztroskotání plavidel poměrně běžná. Vinu na nich nesou nejen tropické bouře, ale také stav špatně udržovaných plavidel a prakticky žádné prosazování bezpečnostních pravidel.

Také největší lodní katastrofa v dějinách kromě válek se odehrála u filipínských břehů, když se 20. prosince 1987 filipínský trajekt Doňa Paz srazil s tankerem Victor jižně od Manily. Při následném požáru hořlavého nákladu zahynulo 4 386 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video