Indičtí policisté při zásahu na teroristy rovněž zabavili tři střelné zbraně a...

Indičtí policisté při zásahu na teroristy rovněž zabavili tři střelné zbraně a peníze v hotovosti. (13. srpna 2023) | foto: Twitter: DGP Punjab Police

V Indii zatkli teroristickou skupinu, ovládal ji Ind žijící v Česku

  • 12
Indická policie ve státě Paňdžáb na severu země zatkla tři muže, které podezírá z terorismu, a uvedla, že teroristickou buňku řídil indický občan usazený v České republice. Napsaly o tom zpravodajské weby The Tribune či The Times of India. Podle nich policisté při zásahu rovněž zabavili tři střelné zbraně a peníze v hotovosti.

Tři zatčení přijímali pokyny od Gurdeva Singha, který žije v ČR a spolupracuje s dalšími dvěma muži stíhanými kvůli terorismu. Policie to uvedla na sociální síti X (dříve Twitter).

Podle ní Singh plánoval nájemné vraždy a útoky s cílem narušit pořádek. Indická média také prohlašují, že zatčení muži stáli i za granátovým útokem na policejní stanici ve městě Sarhali v prosinci 2022. Celá skupina měla být také zapletena do dalších spiknutí spáchaných v indické zemi Paňdžáb v minulých letech.

Policie pracuje také s tvrzením, že celou skupinu údajně podporovali indičtí gangsteři sídlící v Kanadě.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video