Někdejší manažer volební kampaně Donalda Trumpa Paul Manafort se vydal do rukou...

Někdejší manažer volební kampaně Donalda Trumpa Paul Manafort se vydal do rukou FBI a byl obviněn z dvanácti těžkých trestných činů včetně spiknutí proti USA, daňových úniků a praní špinavých peněz. (30. října 2017) | foto: Reuters

Televize ABC šířila mylnou zprávu, že spolupracovník Trumpa zabil pět lidí

  • 98
Americká televize ABC News ve středu omylem vypustila do světa informaci, že bývalý šéf volebního štábu Donalda Trumpa Paul Manafort se přiznal k zabití pěti lidí. Mylná zpráva se objevila na obrazovce během přenosu setkání prezidenta s kongresmany, na němž šéf Bílého domu oznámil zrušení kritizované praxe odebírání dětí přistěhovalcům zatčeným na hranici.

Manaforta FBI obvinila z několika vážných zločinů včetně praní špinavých peněz, finančních machinací a nelegálního lobbingu. Obvinění ze zabití či vraždy ale mezi nimi není. Manafort, který v roce 2016 vedl Trumpův volební štáb pět měsíců, jakékoli provinění odmítá.

Jak se zpráva do vysílání dostala a kdo ji vyrobil, není jasné. Televize ABC, kterou Trump řadí mezi „prolhaná“ média spolu s dalšími zpravodajskými televizemi a deníky, se za nehodu omluvila divákům i Manafortovi, který od minulého pátku čeká ve vazbě na soud. „Takovou chybu není možné ničím ospravedlnit,“ uvedla televize.

20.června 2018 v 22:34, příspěvek archivován: 21.června 2018 v 06:21

Look what Fake ABC News put out. I guess they had it prepared from the 13 Angry Democrats leading the Witch Hunt! #StopTheBias https://t.co/c0XOk1btEQ

Trump, který je zaníceným divákem televizního zpravodajství, na chybu upozornil na twitteru. „Podívejte se, co z ABC News vypadlo. Počítám, že to připravili se třinácti rozlícenými demokraty, kteří stojí v čele honu na čarodějnice,“ napsal prezident s použitím obratu, kterým označuje pátrání FBI po ruské stopě v prezidentských volbách.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video