Japonsko stále pohřešuje sedm lidí.

Japonsko stále pohřešuje sedm lidí. | foto: Reuters

Tajfun Nabi už v Japonsku zabil dvacet lidí

  • 2
Nejméně dvacet mrtvých si už v Japonsku vyžádal silný tajfun Nabi, uvádí japonská agentura Kyodo News. Úřady také hlasí přes 140 zraněných, sedm lidí se pohřešuje. Jižní Korea hledá tři lidi. Tajfun se přes ostrovy přehnal v úterý doprovázen silným větrem a deštěm.

Tajfun Nabi se přehnal přes Japonsko, Jižní Koreu a nyní směřuje k Ochotskému moři.

Do jižního Japonska se Nabi přihnal v úterý. Ještě než zasáhl pevninu ostrova Hokkaidó se změnil v mírnější tropickou bouři. Přesto však síla větru dosahovala 90 kilometrů za hodinu a napadlo 50 centimetrů srážek.

V Japonsku tajfun úplně zničil skoro tisíc domů. Přes jedenáct tisíc domů zaplavila voda. Úřady evakuovaly přes sto tisíc lidí, zastavila se letecká i železniční doprava.- více zde

Za poslední rok zasáhlo Japonsko rekordních deset tajfunů a tropických bouří. Zanechaly za sebou téměř 220 mrtvých nebo pohřešovaných lidí, což je nejvíce od roku 1983. Jižní Koreu každoročně postihne jedna nebo dvě bouře ročně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video