Diskuze

Pokud Kurdové neopustí syrský Manbidž, napadneme ho, pohrozil Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan si postěžoval na tempo, kterým na severu Sýrie vzniká takzvaná bezpečná zóna. Na vzniku ochranného pásma se dohodl před třemi týdny se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem, podle Erdogana se však věc nikam nepohnula. Pohrozil proto, že může brzy napadnout kurdské bojovníky ve městě Manbidž.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a98n 28P69u89l75e23c

7. 2. 2019 11:41

Svět by se měl spojit a Kurdům pomoci.

1 1
možnosti

Kurdové mají smůlu. Nikdo nenašel důvod jim pomáhat:-( Jen je zneužít ke svým cílům.

0 1
možnosti

Turci neustále nemohou zapomenout na svoji sultánskou Osmanskou říši a rádi by ji měli zpět, ale neuvědomují si, že to nikoho nezajímá. Kurdové tam kdysi patřili a nechtějí je poslouchat. Tak je přesvědčí vražděním. to asi Turkům jde velice dobře.

1 1
možnosti

J17i23r94i 92P56i72l55n69y

7. 2. 2019 5:39

Představa že Němci a Poláci vyhrožují Moravanům, že pokud ihned neodejdou z Karlových Varů, tak na ně zaútočí, protože se rozhodli vytvořit z podkrušnohoří bezpečné pásmo, mne dost děsí.

8 1
možnosti

Co je toto za blábol?

1 0
možnosti

Přijde mi, že dost lidí zde nechápe podstatu blízkého východu, nikoho nezajímá kdo je tam oficiálně prezidentem. Na syrském území spolu bojují Turci a Kurdové, syrský prezident tam nikoho nezajímá, (nakonec tahle oblast nezajímá ani moc Asada), tak to tam prostě chodí.

Proč je západ k Rusku na Ukrajině výrazně méně tolerantní než k Turecku v Sýrii?

Za a) jedná se o Evropu, chceme aby zde platila trošku jiná pravidla než na blízkém východě.

Za b) Ukrajina je náš spojenec. Sýrie není, Kurdové nejsou zas stát.

Je to vše strašně jednoduché a logické.

0 2
možnosti

A98d73a33m 81Š60k41a93c41h

7. 2. 2019 4:17

Od kdy je Ukrajina nás spojenec? ČR snad nikdy nepodepsalo záruku územní celistvosti Ukrajiny.

0 1
možnosti

Jediny kdo muze o necem rozhodovat je prezident Syrie Asad. Ten ma totiz k tomu aby byl zastupcem syrskeho lidu bezkonkurencne nejblize. Rozumny, umirneny vudce.

5 1
možnosti

Doufejme že jednou bude Assád rozhodovat. Zatím je to loutka v rukou Iránu, bez jeho vojáků by se u moci neudržel. Jenže Iran ze Syrie neodejde dobrovolně.

1 4
možnosti

A co na to vedení NATO,nebo to celé rusobijec Stoltenberg v tichosti jistí?Rv

1 1
možnosti
Foto

Nedivil bych se tomu. V reálu jde o to, že se tureckou okupací severu Sýrie území pod (hypotetickým) vlivem NATO rozšíří na úkor území pod vlivem Ruska a Íránu. Nic nového.

0 0
možnosti

M35a95r84k 91S20t87e82i93n

6. 2. 2019 23:18

To, že Rusko obsadilo Krym, toho jsou všude plné noviny, ale že Turecko okupuje Sýrii, o tom se moc nepíše. Kde jsou sankce?

12 2
možnosti

všichni tady placate - turecko roky bombarduje teroristicke kurdske smejdy za hranici - nikomu to desitky roku nevadilo a ted tady tako zvasty

0 15
možnosti

Turecko vedlo genocidu Arménů a vede genocidu Kurdů. Chtějí ten národ vyhladit.

15 0
možnosti

Tak si to zhrňme: Štát NATO sa vyhráža inému štátu, ktorý voči nemu nikdy nevyvinul agresiu, že zaútočí na občanov tohoto štátu, pretože sú inej národnosti, než je "turecká". Môžu mu v tom zabrániť iné štáty NATO, ktoré na tomto území pôsobia bez mandátu OSN, bez pozvania oficiálnej vlády a v priamom rozpore s pravidlami NATO.

V Kremli tečie šampanské prúdmi... Nemusia robiť vôbec nič. NATO strápňuje samé seba.

12 4
možnosti